Dejan Joksimović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca drže osmo mesto koje vodi u doigravanje.

Na startu sezone, uzimajući u obzir sve okolnosti i iskustvo iz prethodne, kao primarni cilj postavili smo da se ne borimo za opstanak, a ukoliko se ukaže prilika da pojurimo plej-of, izjavio je trener fudbalera Radničkog iz Kragujevca Dejan Joksimović.

Kragujevčani uoči poslednjeg meča u jesenjem delu sezone, protiv Vojvodine u Novom Sadu, sa 25 bodova zauzimaju osmu poziciju na tabeli koja vodi u plej-of, pet koraka ispred Kolubare.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovom trenutku imamo jako dobro prolazno vreme i očekujem da u nastavku sezone nastavimo u istom stilu, jer ova ekipa ima potencijal da još napreduje. Dokaz za to je i činjenica da smo kao tim rasli i pružali sve kvalitetnije partije iz utakmice u utakmicu“, rekao je Joksimović.

Mladi i ambiciozni trener naglasio je da posle pauze očekuje da ekipa zadrži trend dobrih igara.

„Cilj je, pre svega, da napredujemo individulno i timski, da usavršavamo naš model igre, a kao posledica trebalo bi da dođu i rezultati, zašto ne i bolji nego u prethodnom delu sezone. Očekujem da se Radnički tokom ove i narednih sezona profiliše kao stabilan superligaš, koji će imati prepoznatljiv način igre i proizvoditi igrače koji će biti interesantni na tržištu“.

Joksimović je na početku sezone na klupi nasledio Nenada Lalatovića i prema opštim ocenama napravio ekipu koja je odličan spoj mladosti i iskustva.

Dejan Joksimović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Analizirajući igre i rezultate iz prethodne sezone, uslovljeni odlaskom nekolicine igrača koji su izneli veliki teret bilo je evidentno da nam je potrebna sveža krv, a pošto finansijski ne možemo da pariramo većini klubova u Superligi, tražili smo i pronasali igrače koji mogu da odgovore našim zahtevima. S obzirom na igre i rezultate koje smo postigli, uradili smo dobar posao, kostur tima je formiran, a u sledećem prelaznom roku nastavićemo sa nadogradnjom“, podvukao je mladi trener.

Rođeni Kragujevčanin i nekadašnji kapiten Radničkog ističe da su klub koji ima jedan od najmanjih budžeta u Superligi.

„Mi moramo da se okrenemo proizvodnji i da što veći broj igrača iz naše omladinske škole promovišemo u prvi tim“, jasan je Joksimović, koji je tokom jesenjeg dela ozbiljnu minutažu dao omladinskom reprezentativcu Miličiću, zatim Jovanoviću, Tomoviću, Milojeviću, Petroviću…

Takođe, kako je naveo, cilj je da i mladi igrači iz drugih klubova prepoznaju Radnički kao klub koji hoće da im pruži priliku da iskažu potencijal, kao što su to tokom prethodnog dela sezone pokazali Vidosavljević i golmani Leković i Lukić, koji je napravio transfer u francuski Rems.

On je iskoristio priliku da se zahvali navijačima Radničkog na velikoj podršci, kako u Kragujevcu, tako i na gostovanjima.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Mislim da smo igrama i rezultatima u prethodnom delu sezone opravdali njihova očekivanja i da ćemo nastaviti na isti način u nastavku prvenstva. To je ono što vraća ljude na stadion i siguran sam da će ‘Čika Dača’ na proleće biti još popunjeniji“.

Joksimović je naglasio i značaj podrške koju je dobio od direktora kluba Igora Konatara i sportskog direktora Slavka Perovića.

„Kada se ostvare rezultati koji su i iznad očekivanja, onda je to uspeh svih struktura kluba. Konatar je inicijator ideje da budem šef stručnog štaba sastavljenog isključivo od Kragujevčana i uz sportskog direktora Perovića jedan od retkih koji je verovao da je to prava odluka. Drago mi je što nismo izneverili njegova vizionarska očekivanja“.

Imao je reči hvale na račun čelnika kluba koji radi na opštem razvoju.

„Kao dugogodišnji uspešan privrednik brzo je uspostavio domaćinsko funkcionisanje u okviru kluba. Rezultat toga je da klub svoje obaveze izmiruje na vreme, popravlja se infrastruktura, a u međuvremenu kupljen je brendirani autobus, naravno sve to uz veliku pomoć Skupštine grada Kragujevca i gradonačelnika, a u narednom periodu očekujemo i pomoć države, pre svega u gradnji stadiona koji će biti najlepši u Srbiji“, zaključio je Joksimović.

BONUS VIDEO Sve što niste znali o najskupljem srpskom igraču – šta bi bio Vlahović da nije fudbaler

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar