Pariz, Liga šampiona, Liverpul, Real Madrid
Jirgen Klop Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Težak period je pred Liverpulom.

Liverpul u subotu od 13.30 časova gostuje ekipi Mančester sitija u 29. kolu Premijer lige. Trener „crvenih“ Jirgen Klop najavio je ovu utakmicu kao početak pripremnog perioda za narednu sezonu.

Pročitajte još

„U predstojeća dva meseca možemo da uradimo ili mnogo ili ništa. Ovo je svakako već početak pripremnog procesa za narednu sezonu“, rekao je Klop.

Liverpul je završio učešće u Ligi šampiona ove sezone. Bolji od engleske ekipe bio je Real Madrid i to više nego ubedljivo, 6:2 ukupno u dvomeču.

„A taman sam se spremio da nekoliko dana ne analiziram taj meč… Nije to bilo izdanje kakvo želim, morali smo da pokažemo više. Ali, spremni smo za nastavak sezone, u kojoj jedino što možemo da uradimo je da izborimo plasman u Ligu šampiona.

Nismo u idealnoj poziciji, ali to je i dalje moguće. Moraćemo da dobijemo veliki broj utakmica. Sve naravno zavisi od toga kako ćemo izgledati u narednom periodu, da li ćemo ući u ritam koji podrazumeva jurnjavu za onima koji su ispred nas.

U prošlosti smo sezone uvek završavali dobro. Ovaj ciklus nas je ponovo spustio na zemlju, opomenuo nas da nije lako raditi ono što smo radili ranije. Ako odigramo samo malo ispod potrebnog nivoa, nestaće i šanse za učešće u Ligi šampiona“, kazao je nemački stručnjak.

U sledećih devet dana, Liverpul će odigrati čak tri velika derbija. Najpre protiv Sitija, pa Čelsija i Arsenala, a samo ovaj poslednji biće odigran na „Enfildu“.

„Kao da je nedelja Lige šampiona. Biće intenzivno. Nismo glupi. Svesni smo da protiv Reala, a i kasnije na gostovanju Bornmutu, nismo bili dobri, ali je izdanje pre toga, u derbiju sa Mančester junajtedom bilo prvoklasno. Moramo to da pokažemo ponovo“, zaključio je Klop.

Biće ovo prvo kolo u Premijer ligi po nastavku klupske sezone, nakon reprezentativne pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Liverpul je trenutno šesti u Premijer ligi sa 42 boda, dok je Mančester siti drugi sa 61.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle pobede u Podgorici