Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Velika želja će možda i biti ispunjena, bar u nekom obliku

Švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson saopštio je nedavno da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju ostalo još godinu dana života.

Bivši selektor Engleske je za švedski radio „P1“ rekao da je otkrio da ima rak nakon što je iznenada kolabirao.

„Svi pretpostavljaju da imam bolest koja nije dobra, svi nagađaju da je to rak i jeste“, rekao je Erikson.

PROČITAJTE JOŠ:

Šveđanin je rekao da ima rak pankreasa, koji nije moguće operisati.

„U najboljem slučaju imam možda godinu dana, u najgorem možda malo manje“, ispričao je Erikson.

Ove vesti potresle su veliki deo fudbalskog sveta, a otkriveno je i da je ovaj Šveđanin veliki navijači Liverpula, te da mu je jedan od snova bio da upravo vodi „redse“.

Navijači Liverpula pokrenuli su akciju i pozvali klub da Eriksonu dozvoli da bude trener na meču sa legendama Ajaksa.

Jirgen Klop, trenutni menadžer Liverpula, nadogradio je tu ideju.

„Nedavno sam saznao da je on celog života veliki navijač Liverpula, a čuo sam i za ideju sa vođenjem legendi Liverpula. Na to ne mogu da utičem“, rekao je Klop i dodao:

„Jedino što mogu jeste da kažem da je apsolutno dobrodošao u klub i da je dobrodošao da preuzme moj posao na jedan dan, ako to želi. Uopšte nema problema. Neka sedne u moju kancelariju, za moj sto. Pokazaćemo mu kako se klub razvijao proteklih godina. Samo neka dođe, provešćemo zajedno nekoliko lepih sati, siguran sam u to“, poručio je Klop Eriksonu.

Erikson je bio prvi strani selektor Engleske koji je tu selekciju vodio od 2001. do 2006. godine, nakon što je na klupskom nivou osvojio titule sa Lacijom, Benfikom i Geteborgom.

On je predvodio ono što se smatralo „zlatnom generacijom“ igrača među kojima su bili Dejvid Bekam, Stiven Džerard i Vejn Runi na svetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine. Doveo je tim do četvrtfinala na oba turnira pre nego što su eliminisani od Brazila, odnosno od Portugala. Na Evropskom prvenstvu 2004, Engleska je takođe izbačena u četvrtfinalu, ponovo od Portugala i to posle penala, kao i na Svetskom prvenstvu 2006.

Eriksonova poslednja trenerska uloga bila je u reprezentaciji Filipina 2018/19, a donedavno je bio sportski direktor u Karlstadu, timu u trećoj švedskoj ligi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar