Jirgen Klop
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL .

Uprkos lošim rezultatima, Nemac je i dalje na klupi Liverpula.

Jirgen Klop, trener Liverpula, komentarisao je otkaze koji su nedavno dobili šefovi stručnih štabova Čelsija i Lestera Grejem Poter i Brendon Rodžers, a osvrnuo se još jednom i na lošu sezonu njegovog tima.

Pročitajte još

„Šta da kažem u vezi s time? Nezgodna stvar o kojoj niko ne priča jeste zašto sam ja i dalje na ovom mestu u ovom ludom svetu. Poslednji mohikanac. Ni jedan ni drugi klub nisu u poziciji u kojoj bi želeli da budu. Ne mogu da kažem mnogo, poznajem ih dobro i obojica mi se dopadaju“, rekao je Klop.

Nemac je na klupi „crvenih“ od 2015. godine.

„Oni su zaista dobri ljudi i fantastični menadžeri, ali stvari i uprkos tome mogu da krenu po zlu. Oni koji donose odluke smatrali su da je potrebna promena, i svi mi moramo to da prihvatimo kao deo ovog posla. Čudna nedelja – Konte prošle nedelje, zatim Nagelsman (otkaz u Bajernu) i sada još dvojica (Poter i Rodžers). Za svu četvoricu, budućnost u fudbalu je svetla“, uveren je Klop.

Mančester siti Livrepul fudbal utakmica
Foto: TANJUG/AP Photo/Frank Augstein

Liverpul je u subotu poražen od Mančester sitija na gostovanju 4:1 u Premijer ligi.

„Svestan sam da sam na ovom mestu zbog prošlosti, a ne zbog onoga što smo ove sezone uradili. Da je ovo moja prva sezona, bilo bi malo drugačije. Da, imamo pametne vlasnike koji su upoznati sa situacijom. Pitajte njih zašto je tako… Ne dopada mi se to što moram da se oslanjam na prošlost. Da li je to ispravno? Videćemo, moramo da se sredimo, moramo da pronađemo izlaz“, zaključio je nemački stručnjak.

Liverpul igra daleko ispod očekivanja ove sezone. Ekipa je osma na tabeli sa 42 boda nakon 27 utakmica.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar