Jirgen Klop/Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jirgen Klop se dovodi u vezu sa senzacionalnim povratkom u Borusiju Dortmund 2025. godine.

Nemački trener se bliži kraju skoro devetogodišnjeg perioda u Liverpulu nakon što je u emotivnoj poruci navijačima otkrio da mu je ponestalo energije.

U svojoj januarskoj izjavi, Klop je čak podelio mogućnost da se u potpunosti povuče iz trenerskog posla, ali da neće da prenagljuje sa odlukama.

PROČITAJTE JOŠ

Kako navodi „Independent“, mogućnost da se 56-godišnjak vrati u Dortmund postala je predmet brojnih diskusija.

Trenutni trenere Edin Terzić našao se pod sve većim pritiskom ove sezone nakon što je propustio zicer prošle sezone d aosvoji titulu, aove sezone ne može bolje od petog mesta u Bundesligi.

Doduše, još uvek je u igri sa trofej u Ligi šampiona gde je u polufinalu čeka dvomeč sa PSŽ-om.

On ima ugovor koji traje do 2025. godine, iako se navodi da bi Klopov povratak zapravo mogao da bude na mesto direktora fudbalskih operacija.

Klub je očajnički želeo da oponaša uspeh koji je postigao nemački menadžer tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata.

Klop je vodio ekipu do trofeja Kupa Nemačke, uzastopnih titula u Bundesligi i finala Lige šampiona 2013, koje su izgubili od rivala Bajerna iz Minhena.

Dortmund ima priliku da se plasira u ovogodišnje finale i rasprši svoje demone na Vembliju kada u sredu u prvom meču polufinala igra protiv PSŽ-a.

Klopova poslednja sezona u Borusijai završena je razočaravajućim sedmim mestom uoči odmora koji je prekinut njegovim imenovanjem na mesto trenera Liverpula. Devet godina kasnije, Klop ima još samo tri utakmice na čelu Crvenih.

Kada je njegovo saopštenje objavljeno, Crveni su sanjali o četiri pehara i posebno o trofeju Premijer lige za slavan oproštaj,a li će na kraju sezone u vitrinama biti samo Liga Kup.
BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Slaviša Jokanović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar