Foto: Starsport

Bivši fudbaleri Jagodine su izdali saopštenje u kom navode da se osećaju izigranima i traže naplatu duga, u suprotnom najavljuju radikalne mere.

Navedeno je da je u četvrtak 28. maja upućeno pismo na adresu Grada Jagodina u kom je dat rok od deset dana da se mirnim putem postigne dogovor o isplati dugova, po pravosnažnim sudskim presudama.

PROČITAJTE JOŠ

„FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu“, rečeno je u saopštenju profesionalnih fudbalera.

Igrači su napomenuli da FK Jagodina i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera koje je ostvarila u prošlosti.

„FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog navedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest“, navedeno je.

Fudbaleri su istakli da ne žele da se njihovo ogorčenje na bilo koji način dovede u vezu sa politikom.

„Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan“, piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.

Podsetimo, sličan potez su prethodno povukli bivši fudbaleri čačanskog Borca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar