Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Ne može bez problema.

Utakmica između Vojvodine i Čukaričkog u okviru polufinala Kupa Srbije prekinuta je u 33. minutu zbog nevremena, a u trenucima dok ljubitelji fudbala čekaju informaciju o nastavku, stigle su najave da bi meč mogao da bude poništen i krene od prvog minuta.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, kako je navedeno u propozicijama takmičenja Fudbalskog saveza Srbije, u slučaju da utakmica bude prekinuta pre isteka 80 odsto utakmice (72 minuta), meč će morati da krene iz početka?!

„Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno“, stoji u propzicijama FSS.

Ovo, očekivano, više odgovara Vojvodini koja je gubila sa 2:0.

A šta na to kažu iz Čukaričkog?

„Nismo još dobili bilo kakvu zvaničnu odluku, ali bio bi skandal da jedna pravila važe do pre 20 dana, a sad druga. Čekamo“, rečeno nam je iz kluba sa Banovog brda.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Interesantno je da je ovo drugi put za nešto više od mesec dana da je utakmica Čukaričkog prekinuta nakon što je u okviru Superlige Srbije prekinut duel protiv Partizana zbog ponašanja navijača tima iz Humske.

Taj meč 30. kola ligaškog dela Superlige Srbije započeo je 11. aprila, a nakon što je u 22. minutu prekinut, doneta je odluka da bude nastavljen devet dana kasnije, i to od 22. minuta susreta.

Doduše, po pravilima Superlige , koja su nešto drugačija, navedeno je sledeće:

„Ako je utakmica morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres, i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, preostalo vreme utakmice odigraće se sutradan ili u drugom terminu koji odredi Direktor takmičenja. Odluka o terminu odigravanja preostalog dela utakmice mora biti doneta u roku od dva sata od odluke sudije o prekidu utakmice. Odluku donosi Direktor takmičenja uz konsultacije sa klubovima učesnicima na utakmici. U slučaju spora Direktor takmičenja samostalno može doneti konačnu odluku i utvrditi datum i vreme nastavka prekinute utakmice.“

Konačna odluka bi trebalo da bude doneta u narednim satima.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar