Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ispraćeni su uz lovorike iz Italije, iako su eliminisani od Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda nije izgubila od Milana, bilo je 2:2 i 1:1, rosoneri su dalje prošli zahvaljujući golu u gostima.

Koliko su domaćini strepeli, svedoči završnica utakmice. Iako je Zvezda imala igrača manje, napala je i juriš je zaustavio sudija u 93. minutu pri korneru.

Nije želeo da ga dozvoli, što je razbesnelo Stankovića i ekipu, a sama situacija govori pod kakvim je pritiskom bio španski arbitar.

Sigurno se ne bi lepo proveo u Italiji da nije sačuvao favorita, nije učinio ništa neregularno jer je poslednji minut istekao, ali uobičajeno je u ovakvim situacijama da se dozvoli prekid.

Pitanje je da li bi isto postupio da je bilo obrnuto, a nakon svega, Zvezda može da bude ponosna na rezultat, koji je ovenčan i adekvatnim naslovima u italijanskim medijima.

„Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na San Siru“, glasi naslov najtiražnijeg sportskog dnevnika na „čizmi“, tako je „La Gazzetta dello Sport“ odao veliko priznanje klubu sa Marakane.

 

„Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što, očito, nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom partijom, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku“, navodi se.

Uz to, golman Donaruma je proglašen igračem utakmice, uz naslov „La buona stella“, odnosno „srećna zvezda“.

„Corriere dello Sport“ je ipak imao nešto više reči o samoj Zvezdi, odnosno Stankoviću.

„Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko je straha bilo od Stankovića“, naslov je njihovog izveštaja.

Torinski „Tuttosport“ je u skladu sa rivalstvom Juventusa i Milana izvukao prikladan podatak.

„Milan je izveo najmanje tri penala više od svih ekipa iz pet najačih liga ove sezone, računajući sva takmičenja. Kesi je tako uspeo da postigne svoj osmi gol ove sezone, a sedmi sa bele tačke“, navodi se u ovom listu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare