Fudbal Italija Rim Evropsko prvenstvo
Fudbaleri Italije stigli u Rim Foto:EPA-EFE/TELENEWS

Proslavljeni italijanski trener Roberto Mančini podneo je ostavku na mesto selektora svoje zemlje.

Mančini je Italiju vodio do titule prvaka Evrope pre dve godine, ali je nakon toga Italija značajno stagnirala, ali ovakvu odluku i u ovom trenutku niko nije očekivao.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle titule prvaka Evrope, Italijani nisu uspeli da se kvalifikuju za Mundijal u Kataru, dok je do Evropskog prvenstva u Nemačkoj ostalo još deset meseci. „Azuri“ nisu sto posto sigurni ni za to takmičenje jer su treći iza Engleske i Ukrajine posle dve odigrane utakmice, ali će svakako biti u doigravanju zbog Lige nacija.

Dosadašnji selektor je, prema pisanju Korijere delo Sporta, rešio da se povuče i da preuzme ulogu koordinatora nacionalnih selekcija. Korijere navodi da bi zvanična potvrda te informacije trebalo da se očekuje u nedelju u toku dana.

Mančini je tokom karijere uspešno igrao sa Bolonju, Sampdoriju, Lacio i Lester, dok je u trenerskim vodama od 2001.

Vodio je Fjorentinu, Lacio, Inter, Mančester siti, Galatasaraj i Zenit, pre nego što je preuzeo Italiju 2018. godine i vratio joj nekadašnji sjaj makar nakratko.

BONUS VIDEO: Grad Niš katastrofalno rekonstrusiao fudbalski teren: Za samo sedam meseci kroz asfalt počela da niče trava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar