Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U Italiji se priča o srpskim navijačima.

Haos u Italiji koji su navijači Ajntrahta napravili u Napulju su šokirali Evropu. Navijači nemačkog kluba su kao pošast uništavali italijanski grad i samo još jednom na površinu.

To je ponovo pokrenulo priču o borbi prtovi nasilja na stadionima, a Italijani su u čitavu priču uveli i navijače Crvene zvezde i Partizana.

#related-news_1

Huliganske grupe su još opasnije kada se udruže i formiraju saveze. Tako se ne sukobljavaju navijači samo dva kluba, kao što je to bio slučaj ranije, već njih nekoliko.

Tako je nedavno jedan incident u Rimu dobio ogroman publicitet u Italiji i Srbiji. Tamo su navijači Crvene zvezde uz pomoć svojih saveznika, navijača Napolija, napali navijače Rome, u zasedi kod stadiona „Olimpiko“ i ukrali njihov kultni transparent.

Nakon toga, „delije“ su zapalile taj transparent, kao i još nekoliko ukradenih romanističkih simbola, na Zvezdinoj utakmici na „Marakani“. Usput su okačili i transparent sa porukom „Izabrali ste pogrešnu društvo“ aludirajuči na njihovu bliskost sa navijačima Dinama iz Zagreba.

Svi ovi žestoki sukobi odvijaju se u javnosti i predstavljaju veliku opasnost po zdravlje i imovinu građana jer su u Napulju goreli automobili, a navijači su u centru grada napali policiju i jedni druge. Sacekuša u Rimu je takođe bila u prometnoj ulici.

Zato je „Gazeta delo Sport“ objavila tabelu navijačkih saveza italijanskih klubova sa navijačima iz inostranstva.

To pokazuje da, osim navijača klubova iz zemalaj Evropske unije, značajno mesto zauzimaju srpski navijači. „Delije“, koje prate Crvenu zvezdu, su u pomenutom savezu sa navijačima Napolija, dok su „grobari“, navijači Partizana, povezani sa navijačima Milana.

BONUS VIDEO  Grobari prozivaju Zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar