Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Izvršni direktor Intera Đuzepe Marota izjavio je da je slovački fudbalski reprezentativac Milan Škrinjar napravio štetu milanskom klubu odlukom da nastavi karijeru u Pari Sen Žermenu, prenosi "Gazeta delo Sport".

Škrinjar je odbio produženje ugovor sa Interom, a u letnjem prelaznom roku je bez obeštećenja prešao u PSŽ. On je šest sezona igrao za Inter, a za milanski klub postigao je 11 golova na 246 utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao je da želi da produži ugovor sa nama, ali je u glavi stalno imao drugi plan. Razočaran sam njegovom odlukom. Kada igrač ne produži ugovor, ne ide protiv direktora kluba ili predsednika. On ide protiv vrednosti i istorije kluba. Škrinjar je naneo nepravdu Inter, ne pojedinim ljudima. Mogao je da produži ugovor, posebno je smo mu ponudili nekoliko rešenja. Nudili smo mu čak i otkupnu klauzulu. U toj klauzuli bili bi zaštićeni i on i Inter, ali je on odbio sve naše predloge“, rekao je Marota.

Škrinjar je u Inter stigao 2017. godine iz Sampdorije za 34 miliona evra.

Marota se osvrnuo i na belgijskog napadača Romelua Lukakua, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u milanskom klubu.

„Lukaku je prošlost našeg kluba. Niko u Interu ne razmišlja o njemu. Njegovo ponašanje? To se dešava. Nije prvi put da se tako nešto dešava…“, naveo je direktor Intera.

Marota je najavio da Inter želi da produži ugovor sa Lautarom Martinezom.

„Lautaro nije Škrinjar. Ako želi da ostane, mi ćemo da napravimo novi dogovor, pošto verujemo da smo zajedno na pravom putu. Sjajno je imati igrača, koji je odbio brojne vrhunske klubove da bi ostao tu gde jeste“, izjavio je Marota.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar