IMT vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT u meču 13. kola Superlige Srbije sa 2:1.

Crveno-beli su na gostovanju odigrali dva različita poluvremena. Prvo u kom su bili dominantni i gde nisu pružali protivniku gotovo ništa od šansi, i drugo gde je IMT iskoristio jednu od retkih situacija koja mu se ukazala da postigne pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa ovim tim Baraka Bahara kuburi već neko vreme jer ne može da sačuva mrežu, a to bi posle meča „na krovu“ moglo da mu bude još teže jer se još ne zna koliko će odsustvovati Omri Glazer, prvi čuvar mreže Zvezde.

On se povredio u završnici prvog poluvremena i izašao iz igre tokom pauze utakmice, u kojoj je od starta šansu zaradio i Jovan Mijatović umesto Šerifa Endiajea. Jovan se nije upisao u strelce, to su uradili Piter Olanjinka i Žan-Filip Kraso, čiji su golovi bili dovoljni da njihov tim dođe do 27 osvojenih bodova na drugom mestu tabele iza Partizana.

Zvezda je u prvo poluvreme od starta ušla kao tim koji želi da se iskupi za poraz od Lajpciga u Ligi šampiona (1:3). Ušla je i kao tim kom objektivno „gori pod nogama“ u Superligi, jer je Partizan pred meč „na krovu“ bio na sedam bodova viška.

Voždovac vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Barak Bahar je rešio da napravi promene za Superligu, pa se Žan-Filip Kraso vratio u startnu postavu, u kojoj je svoje mesto kao špic dobio i Jovan Mijatović.

Osim toga, Kosta Nedeljković je počeo od prvog minuta da šparta desnom stranom umesto Srđana Mijailovića, dok je i Gelor Kanga dobio svoje minute.

Svi skupa su od početka hteli da dokažu da zaslužuju veću minutažu i Mijatović se već u drugom minutu našao u opasnoj šansi kada je šutirao sa desetak metara i bio izblokiran u poslednjem trenutku.

IMT je imao prvu šansu u desetom minutu kada je Nikola Kodžić potrčao desnim krilom u kontri i poslao je oštru loptu u peterac Zvezde, gde saigrači nisu ispratili akciju.

Marko Stamenić je u 17. minutu poslao pravu bombu koja je zatresla stativu sa oko 25 metara, dok je Bojan Vukmirović, golman IMT-a prvi put kapitulirao šest minuta kasnije.

Voždovac vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Kraso je dobio loptu iskosa sa desne strane, driblao je ulevo i mogao da pronađe Olanjinku, ali je umesto toga i pored petorice igrača domaćeg tima našao prostor i gađao precizno po zemlji u bliži ugao za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Zvezde, kada je Lučić sa desne strane poslao dobar pas u prostor za Olanjinku, a ovaj bez komplikovanja gađao dalji ugao za 2:0.

Do poluvremena je Zvezda imala ukupno osam šuteva, od čega je pet išlo u okvir gola i sa dve trećine vremena sa loptom u nogama, nije davala mnogo šansi IMT-u.

Ono loše po nju bile su dve situacije u kojima su dobro uzdrmani Omri Glazer i Naser Điga. Prvog je povredio Delević, nespretnim startom u završnici prvog poluvremena kada igra nije ni bila u toku.

Golman i jedan od najboljih pojedinaca ove sezone u Zvezdi završio je poluvreme, ali je onda umesto njega ušao Zoran Popović od 46. minuta.

omri glazer
Foto: Starsport

Điga je napucan u glavu u završnici prvog, izgledalo je isprva kao da je ostao bez svesti i srećom, to se nije desilo, pa se našao na terenu i u nastavku.

Mijatović je u prvih pet minuta drugog dela stigao centriranu loptu u petercu i sudija Jovan Šegrt je procenio da je igrao rukom.

U prvih deset minuta nastavka videli smo i indirekt za Zvezdu zbog neverovatne greške Vukmirovića koji je imao sreće da Gelor Kanga ne pronađe rupu na putu do mreže IMT-a.

Domaćin je imao sreće i kod situacije kada je Kraso uhvatio odbitak i sproveo ga u mrežu, jer je ofanzivac crveno-belih bio u ofsajdu za možda pola metra.

Ubrzo je u igru umesto Krasoa ušao Aleksandar Katai, a Gelor Kanga je probao da sa distance ugrozi Vukmirovića i nije bio precizan.

Voždovac vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

IMT je koji minut kasnije uspeo da izjednači. Vladimir Radočaj je dobio loptu na desnu nogu sa strane u šesnaestercu i udario ju je unutrašnjim delom stopala.

Pogodio je sam ugao Popovićevog gola i lepo ga lobovao, slučajno ili namerno, to je od 72. minuta bilo manje važno, jer je IMT zaostajao 1:2 i gajio je nadu da može do remija.

Katai je u 84. minutu došao u odličnu šansu da reši sve i overi pobedu svog tima, posle driblinga i šuta Endiajea, pa onda i odbrane Vukmirovića.

Katai je pokupio odbitak i iz sredine šesnaesterca gađao pravo u čuvara mreže domaćih, koji je sa zemlje spasao IMT. Endiaje se potom našao u prilici iz peterca i u padu nije mogao da uradi mnogo.

Katai je do kraja imao i slobodan udarac taman pred nadoknadu i gađao je preko živog zida, a Vukmirović mu je skinuo loptu i sprečio treći gol Zvezde, pa je meč završen rezultatom koji je postavio Radočaj. Srpski šampion sada ima 27 bodova na drugom mestu, IMT je sa 11 bodova na 12. mestu, a vodeći Partizan ima 31 bod.

Superliga Srbije, 13. kolo:

Petak:

Javor – Napredak 0:2 (0:2)

(Bojović 11, 19)

Subota:

IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

(Radočaj 72 – Kraso 23, Olanjinka 26)

Radnik – Železničar Pančevo 0:1 (0:0)

(Đorđević 49)

Radnički Niš – Spartak Subotica 1:1 (0:1)

(Ivelja 67 – Todoroski 7)

Nedelja:

13.00 Radnički 1923 – Mladost

16.30 Čukarički – Vojvodina

18.30 Partizan – Voždovac

19.30 TSC – Novi Pazar

Standings provided by Sofascore

IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

(Radočaj 72′ – Kraso 23, Olanjinka 26)

Stadion: Stadion FK Voždovac, Beograd; Glavni sudija: Jovan Šegrt; Pomoćnici: Obradović, Radić, Stojanović.

IMT: Vukmirović, Čirković, Vuković (od 46. Savić), Delević, Džinović, Golubović (od 62. Radočaj), Kodžić (od 69. Stamenić), Krstić (od 46. L. Luković), M. Luković, Lukić, Zuev (od 69. Ajdinović); Trener: Nebojša Jandrić.

Crvena zvezda: Glazer (od 46. Popović), Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić), Stamenić, Kanga, Kraso (od 63. Katai), Olanjinka (od 74. Endiaje), Lučić, Mijatović; Trener: Barak Bahar.

IMT - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare