Foto: youtube.com

Bizaran i komičan slučaj zabeležen je u Rumuniji, gde je vlasnik Botošanija ljut na svog trenera jer koristi svog sina, ali je i taj momak na terenu samo zbog pravila o mladim igračima.

PROČITAJTE JOŠ

Pitanje je kako se oseća David Kroitoru, momak koji igra kao starter samo po 20-30 minuta. Otac Marijuš mu je trener, a mladi David je u startnoj postavi samo zato što mora da se popuni kvota mladih igrača.

Onda ga tata zameni, posle pola sata igre, ali je i Valeriju Iftime, vlasnik kluba, nezadovoljan što ga uopšte gleda na terenu.

„Mrtva utakmica, kao da imamo 10 igrača na terenu kada on igra. Marijuš zna moje mišljenje o Davidu, ali je tvrdoglav kao magarac, i dalje insistira da on startuje, ne razumem zašto. Neću da mu se mešam u tim, nisam trener, ali mislim da imamo bolje juniore. Danas smo igrali sa 10 igrača kada je on bio tu, kada je zamenjen sve se promenilo, to je tako“, rekao je Iftime za Digisport posle utakmice.

Inače, rumunsko pravilo je primenio i naš FSS, timovi su u obavezi da u startnu postavu uvrste dvojicu igrača mlađih igrača od 21 godine, ali kod nas ne sme da se vrši zamena u prvom poluvremenu.

Kod Rumuna, nema tih prepreka, pa je svojevremeno Dan Petresku zamenio 18-godišnjeg Alina Ficu posle samo 25 sekundi od početka meča.

Ponižavajuće, ali po pravilima – u Rumuniji je pravilo takvo da jedan igrač mora da odigra ceo meč, drugi sme da bude zamenjen.

Na poslednjem meču Botošanija, ovaj tim je pobedio Poli sa 1:0, a mladi Kroitoru je zamenjen u 26. minutu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram