Rene Igita EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mnogo “ludorija” na terenu je pravio Rene Igita. Gotovo da nema ljubitelja sporta koji bar jednom nije sa oduševljenjem odgledao trzaj “škorpije” čuvenog kolumbijskog golmana na "Vembliju", u prijateljskom meču sa Engleskom 1995. godine.

Njegovi sunarodnici, Kolumbijci, pak ne mogu da mu zaborave kiks u drugom produžetku osmine finala Svetskog prvenstva 1990. godine, protiv Kameruna (1:2). Pokušao je Igita izlaskom van šesnaesterca da “odglumi” centarhalfa. Ali, još jedan fudbaler sa zanimljivom biografijom, Rože Mila, oduzeo mu je loptu, poslao ju je u gol, a Kamerun u četvrtfinale…

Bilo je (a i biće) još mnogo golmana koji su na sličan način bacali u očaj svoje navijače. Ali, upravo ovaj detalj neko je iskoristio da napravi šalu u ovim teškim vremenima, kada ostanak kod kuće može život da znači, i preko slike napiše:

“Ako vam kažu da ne izlazite, onda ne izlazite!!”

Foto: Twitter

Neko bi možda naljutio da je na mestu Kolumbijca, ili bi bar ignorisao. Ali Igita je i ovog puta pokazao koliko je zapravo veliki.

“Ova slika mi je poslata mnogo puta. Ako je korišćena ka upozorenje, ja ću isto da je koristim. Zdravlje je na prvom mestu, ako možete da obavljate stvari kod kuće, ne izlazite”, napisao je Igita na Tviteru uz pomenutu sliku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram