Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Radomir Antić će ostati upamćen kao čovek koji nije prezao od profesionalnih izazova, naprotiv, išao je u susret njima i gotovo uvek izlazio kao pobednik.

Jedan od najboljih srpskih trenera svih vremena, ako ne i najbolji, ostaće jedini stručnjak koji je sedeo na klupi tri najveća španska kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov put ka tome nije bio najjednostavniji, a u intervjuu Sportklubu otkrio je zašto je odlučio da 1995. godine preuzme Atletiko Madrid.

„Imao sam razgovore i pregovore sa drugim klubovima, možda je sa ekonomske strane bilo i boljih ponuda, ali sam hteo, kao pravi Srbin, da sam u najtežim uslovima spreman da pokažem da vredim. Moj odlazak u Atletiko je bio potpuno lične prirode, hteo sam da dokažem sebi da vredim“, rekao je Antić.

Atletiko je u sezoni pre dolaska Antića bio na korak od ispadanja iz Primere, ali je već sledeće sezone osvojio duplu krunu u Španiji.

Slične okolnosti su Antića zaticale u Realu i Barseloni, ali i u Ovijedu, u kom je radio u dva navrata.

„Uvek sam bio vatrogasac, klubove koji su goreli, koji su bili blizu druge lige sam uspevao da popnem na vrh“.

Antić je otkrio i kako je uopšte došao do mogućnosti da se bavi fudbalom u Španiji, kao aktivan igrač.

„Bio sam u Fenerbahčeu, ali sam morao da odem zbog političkih stvari, dogodio se puč, vratio sam se u Beograd, a onda me je pozvao Vujadin Boškov. Saragosa je imala pripreme u Pirotu, ja sam otišao tamo i na salveti potpisao ugovor“.

Antić je posebno istakao period školovanja na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Beogradu.

„Diplomirao sam sa desetkom i za mene kao čoveka je taj period bio veoma važan, upoznao sam se sa društvenim naukama, ranije sam studirao mašinstvo, znao sam postulate tehničkih nauka, ali sam potom upoznao psihologiju, pedagogiju i to je bilo veoma važno da bih se uopšte bavio ovim poslom“.

Kompletan razgovor sa Antićem pogledajte u videoprilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram