Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Problemi za "vatrene".

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja navijača na meču Turskom (0:1) u Osijeku.

Hrvatska je bila pod uslovnom kaznom UEFA zbog pojavljivanja ustaške zastave na Rujevici, a sada je u Osijeku nekoliko navijača u nekoliko navrata pevalo stihove ustaških pesama.

PROČITAJTE JOŠ

„Krovna evropska fudbalska organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza nakon utakmice Evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvešaja delegata utakmice, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice.

Naknadno je, nakon izveštaja FARE, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izveštaj o incidentima, koji je potkrijepljen izveštajima iz hrvatskih medija o pevanju ustaške pesme te rasističkim povicima od strane dela hrvatskih navijača“, navedeno je na sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske.

BONUS VIDEO Koreografija Mađara za meč sa Srbijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar