„Hrvati će glasati za Terzića, to je zdrava pamet“

Fudbal 07. jul. 202011:31 > 12:18
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvdene zvezde, kandidovaće se za člana Izvršnog odbora Evropske asocijacije klubova, poznatije kao EKA.

Vest je otkrio Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama iz Zagreba, tokom intervjua koji je dao banjalučkoj televiziji ELTA.

PROČITAJTE JOŠ:

„Raduju me uspesi Zvezde i bilo kog drugog kluba sa jugoslovenskog prostora. Uvek sam prvi da pozovem i čestitam na pobedama. Pa to su sve ljudi sa kojima smo delili ovaj prostor, sa kojima se i danas srećemo, lobiramo jedni za druge“, rekao je Mamić.

On je otkrio kako je ta saradnja funkcionisala i kako će tako biti i ubuduće.

„Kada se naš predstavnik birao u Izvršni odnor UEFA, srpski glasovi su bili na našoj strani. Kao što će sada, kada Terzić bude kandidat, a biće u izboru za Izvršni odbor EKA, hrvatski klubovi glasati za Terzića. To je zdrava pamet, svako ima svoj lobi, a ko ti je bliži nego prvi komšija“, poručio je Mamić.

EKA su osnovali najbogatiji klubovi Evrope. Asocijacija se godinama unazad bori za promenu formata Lige šampiona, a imaju i ideju i da pokrenu sopstvenu Superligu, na štetu UEFA.

Predsednik EKA je vlasnik Juventusa Andrea Anjeli, a članovi Izvršnog odbora su i Karl Hajnc Rumenige (Bajern), Ed Vudvord (Mančester junajted), Naser Al Kelaifi (PSŽ), Hans Joakim Vacke (Borusija Dortmund), Raul Sanljehi (Arsenal) i Edvin van der Sar (Ajaks).

Terziću ne bi bio problem da obavlja i dalje funkciju u Crvenoj zvezdi, što se vidi na gore pomenutim slučajevima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram