Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Uzbuljiva završnica grupne faze.

Reprezentacija Hvatske uspela je da pobedom obezbedi prvo mesto u grupi 1 najjače divizije Lige nacija i obezbedi plasman na završni turnir i borbu za pehar.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvati su posle velike borbe savladali Austriju u Beču sa 3:1 i sačuvali prvo mesto koje su imali pred ovo kolo. Uz veliku podršku svojih navijača, Hrvatska je golom Morića povela već u 6. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Baumgartner doneo izjednačenje.

To je unelo dramu u grupi pošto je Hratskoj bila neophodna pobeda, a veliku radost je doneo Marko Livaja u 69. minutu. Napadač Hajduka iz Splita je ušao u igru sedam minuta ranije i doneo prednost svom timu, a samo tri minuta kasnije je Dejan Lovren glavom doneo pobedu.

Da nisu pobedili, Hrvati bi ostali bez prvog mesta pošto je Danska sa 2:0 pobedila Francusku i zamalo je izbacila u niži rang. Dancima je za prvo mesto bilo potrebno da Hrvatska ne pobedi, ali se to nije desilo pa je za kraj pobeda golovima Dolberga i Skov Olsena bila nedovoljna.

Francuzi su strepeli za opstanak do poslednjeg kola, a da je Austrija došla do pobede, „trikolori“ bi ispali u niži rang.

Prvo mesto u grupi 4 i završni turnir je obezbedila i Holandija koja je u direktnom okršaju sa Belgijom rešila sve dileme i golom Van Dajka u 73. minutu zacementirala plasman na „fajnal for“.

U niži rang će iz grupe 4 Vels kojem je bila potrebna pobeda nad Poljskom na svom terenu, ali su gosti golom Šviderskog u 58.minutu obezbedili opstanak.

Grupa 1, A Liga nacija, 6. kolo

Austrija – Hrvatska 1:3 (1:1)

(Baumgartner 9 – Modrić 6, Livaja 69, Lovren 72)

Danska – Francuska 2:0 (2:0)

(Dolberg 34, Skov Olsen 39)

Grupa 4,  A Liga nacija 6. kolo

Nedelja

Holandija – Belgija 1:0 (0:0)

(van Dajk 73)

Vels – Poljska 0:1 (0:0)

(Sviderski 58)

Foto: Printscreen

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Srbije i Švedske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar