GNK Dinamo Zagreb vs HNK Hajduk Split Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

Posle VAR afere koja je potresla hrvatski fudbal, UEFA i Fudbalski savez Hrvatske (HNS) reagovali su i odlučeno je da će derbije suditi strani arbitri.

Hrvatski mediji pišu već danima o razgovorima sudija iz VAR sobe i spornim odlukama kojima se kroji sezona u elitnom rangu takmičenja u komšijskoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

Isprva je bilo priče da će velike mečeve suditi slovenački arbitri, uz kolege iz Srbije i Bosne i Hercegovine zbog poznavanja jezika, ali se onda stvar promenila.

HNS to nije hteo i UEFA će u Hrvatsku slati svoje najpoznatije ljude, piše Dnevnik.hr, koji navodi i da su čelnici tamošnjeg saveza insistirali to ne budu arbitri elitnog ranga iz tri balkanske zemlje.

Za sada se spekuliše da će u Hrvatsku dolaziti ljudi poput Majkla Olivera, Entonija Tejlora, Gill Manzana, Klemona Turpana, Danijelea Orsata, Ištvana Kovača i drugih.

UEFA trenutno ima spisak od 33 elitna arbitra i Hrvati pišu da će biti zanimljivo ko će stići da deli pravdu na prvom derbiju.

Prvo mesto u HNL za sada drži Rijeka sa 53 boda, Hajduk iz Splita je drugi sa 52, a Dinamo iz Zagreba je treći sa 48 bodova. Ostali su van ozbiljnije konkurencije jer je Osijek četvrti sa 36 bodova.

BONUS VIDEO: Fortuna vs Ekscelzior, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar