Rajan Rejnolds na stadionu Rekasama,Foto: Peter Byrne/PA via AP

Skoro kao filmska priča.

Fudbalski klub Reksam bio je verovatno poznat samo najzagriženijim ljubiteljima fudbala koji su znali da je ovaj velški tim treći najstariji u istoriji i okorelim kladioničarima koji na svoje tikete stavljaju najluđe moguće igre. Klub iz nižerazrednih liga sa stadionom za 10 hiljada ljudi teško i da je mogao da bude interesantan van lokalne zajednice.

Onda se pre dve godine sve promenilo.

PROČITAJTE JOŠ

Rajan Rejnolds, zvezda filmskog serijala „Dedpul“ i Rob Meklini, jedan od autora serije „Uvek je sunčano u Filadelfiji“, kupili su klub koji igra u amaterskoj ligi prvi rang ispod Lige 2 (peti rang takmičenja).

„Kada sam prvi put pročitao društvene mreže i čuo glasine, iskreno, mislio sam da je to šala“, rekao je Šon Pejić, koji je odigrao preko 200 utakmica za Reksam tokom decenijske karijere.

Njegove reči su sumirale opštu reakciju na lažne naslove da su Rajan i Rob podneli ponudu za preuzimanje kluba.

Ali ovo nije bila šala. Rajan i Rob su uradili svoj domaći zadatak i mogli su da vide potencijal koji poseduje Reksam, istorijski fudbalski klub koji se može pohvaliti najstarijim međunarodnim sportskim terenom na svetu za koji su verovali da, uz malo ulaganja, mogu da vrate nekadašnju slavu.

Stadion Reksama, Foto: Arthur Edwards/Pool Photo via AP, File

Osim velike popularnosti koju je klub stekao i koja je za kratko vreme donela duplo veću posetu na stadionu i interesovanja medija, ekipa je počela da ostvaruje i rezultate. Reksam je lider na tabeli i na dobrom je putu da se posle 15 godina vrati u viši rang takmičenja i profesionalni fudbal.

Stotine hiljada funti potrošeno je na igrače. Na mestu starog kopa, gradi se nova tribina. To je bilo dovoljno da holivudski dvojac stekne status božanstva u ovom gradiću. Sve se promenilo do te mere da je ogroman broj Amerikanac počeo da dolazi na njihove utakmice.

Prema svedočanstvima lokalnih vlasnika pabova, posle spektakla u FA Kupu posle kojeg je Reksam kao domaćin igrao 3:3 sa Šefildom i ostao u igri za osminu finala najstarijeg takmičenja na svetu, Amerikanci su činili polovinu gostiju sa navijačkim obeležjima u pabovima.

Foto: Arthur Edwards/Pool Photo via AP

Od dolaska holivudskog dvojca, Reksamove akcije su dramatično porasle. Došlo je do rekordne prodaje karata, privlačnog sponzorskog ugovora za dresove sa društvenom mrežom TikTok i iznenadnog uključivanja u f FIFA video igricu gde su postali prvi klub iz petog nivoa fudbala koji se ikada pojavio. Takođe je bilo dosta promocije tima na popularnim nalozima na društvenim mrežama – Rajan Rejnolds ima 41 milion pratilaca samo na Instagramu), a oba glumca povremeno stižu na utakmice kao što je bilo u spektaklu protiv Šefilda.

Iako je bilo i atraktivnijih mečeva u ovoj fazi talmičenja, legendarni Gari Lineker odlučio je da baš dođe na ovaj stadion, a u poseti  je bio i Princ Čarls sa suprugom i tom prilikom se susreo sa novim vlasnicima.

Ukoliko naprave čudo i izbace Šefild na stranu i prođu u narednu rundu, pred svojim navijačima ih očekuje spektakl sa Totenhemom što bi bio još jedan veliki korak u razvoju kluba.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar