Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Alf Inge Holan, otac fudbalera Borusije iz Dortmunda Erlina Holana, otkrio je razlog zašto je sjajni napadač potpisao za ugovor sa "milionerima".

Mladi napadač je u januaru napustio redove Salcburga i potpisao za klub iz Dortmunda, iako su mnogi verovali da je nadomak prelaska u Mančester junajted ili Juventus.

U dresu Salcburga, pre nego što se preselio na „Signal Iduna park“ postigao je od početka sezone 28 golova, onda je rešio da zaigra u Nemačkoj.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer je nekada sarađivao sa Holanom, dok su zajedno bili u Moldeu i verovalo se da će to biti dovoljno da Norvežanin završi na „Old Trafordu“.

Čini se da je jedan od razloga za izbor Dortmunda bila i neizvesnost koja je vladala u pogledu toga šta će biti sa Solskjerom u Junajtedu. Druga priča je agent Mino Raiola koji u poslednje vreme nije u dobrim odnosima sa engleskim klubom.

I dok su iz Junajteda nezvanično potvrdili da je razlog odustajanja od transfera taj što ih je Raiola navodno ucenjivao, tražeći veliki procenat od transfera za sebe, otac fudbalera otkriva još nešto.

Alf Inge je bio uplašen da bi Solskjer mogao da dobije otkaz i da bi njegov sin onda ostao bez glavnog čoveka koji je želeo da ga vidi u timu.

„Nikad ne znate kako će se stvari razvijati u drugom klubu. Moglo je da bude i dobro. Na to nikad nećemo dobiti odgovor, ali srećni smo sa klubovima u kojima je do sada bio.“

„Trebalo bi da idete tamo gde vas ceo klub želi, a ne samo trener. Mislim da je to najvažnija stvar, uz to kakav je klub bio u poslednjih pet do deset godina i u kom smeru planiraju da idu“, rekao je nekadašnji igrač Mančester sitija.

Erlin Holan je po dolasku u Borusiju pokazao sjajnu formu, na 11 utakmica postigao je 12 golova, a onda je pandemija koronavirusa prekinula sezonu i u Nemačkoj.

Za to vreme, listovi u Španiji i Velikoj Britaniji prenose kako bitka nije završena i da će Real Madrid, ali moguće i Mančester junajted pokušati ponovo narednog leta.

Čini se da su izgledi da uspeju da ga dovedu veoma mali jer je i Borusija usled trenutne situacije rešena čvrsto da zadrži sve igrače i sa ovim timom uđe i u narednu sezonu, a Halan je veliki deo budućih planova „milionera“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram