Antoan Grizman, Kilijan Mbape
Antoan Grizman, Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Fudbalskoj reprezentaciji Francuske "nudi se" jedno veliko i dobro poznato ime.

Fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman izjavio je da mu je san da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi francuski Mond.

PROČITAJTE JOŠ:

„Učiniću sve da učestvujem na Igrama u Parizu. To je nešto izuzetno, imati ih u Parizu“, rekao je Grizman, koji je odigrao 127 utakmica za selekciju Francuske.

Grizman je sa „trikolorima“ već došao do titule prvaka sveta 2018. godine u Rusiji. Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

„Razgovaraću sa čelnicima kluba u dogledno vreme, da vidim da li će me pustiti. Znam svoje telo, imamo odlične fizioterapeute i nema problema“, dodao je Grizman.

Mond navodi da bi Grizman mogao da bude jedan od trojice fudbalera starijih od 23 godine u sastavu olimpijske reprezentacije Francuske, koju će u Parizu da predvodi selektor legendarni Tijeri Anri.

Antoan Grizman
Antoan Grizman; Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez)

Jedan od tih fudbalera bi mogao da bude i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je ranije izjavio da voleo da igra za Francusku na OI u Parizu.

Mond podseća da klubovi nisu u obavezi da dozvole svojim fudbalerima da igraju za reprezentaciju, pošto olimpijski turnir nije u kalendaru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

„Ako ne budem u reprezentaciji, bodriću francuske sportiste ispred televizora. Volim da gledam OI sa svojom decom. Moja ćerka Mia obožava gimnastičarke“, dodao je napadač Atletika.

Grizman bi tokom leta trebalo da igra za selekciju Francuske na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. On je sa selekcijom „trikolora“ osvojio SP 2018. godine i Ligu nacija 2021.

Francuska fudbalska reprezentacija je samo jednom osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i to 1984. godine u Los Anđelesu. Grizman (32) je ove sezone odigrao 35 utakmica za Atletiko i postigao je 18 golova.

BONUS VIDEO: Kavasaki – Šangdong 2:4 u 97. minutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar