Aleksandar Čeferin Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Tragedija uzburkala Evropu, mora da se stane na put huliganima

Grčki premijer Kirijakos Micotakis telefonom je kontaktirao predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i dogovorio sastanak sa njim sledeće srede, 16. avgusta, navodi se u saopštenju za javnost iz kabineta premijera.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastanak će biti održan u Vili Maksimos u Atini, a kako je najavljeno, tema razgovora biće situacija u evropskom fudbalu, koja je uzburkama neredima navijača.

Nakon njihovog razgovora, premijer će predsedavati sastanku kome će prisustvovati Čeferin i resorni ministri, a na koji su pozvani i vlasnici fudbalskih klubova Olimpijakos, Panatinaikos, AEK i PAOK.

Svaki od tih klubova ima „vatrene navijače“, stoga je potrebno da zajedno ustanove koji su naredni koraci nakon nereda u Atini.

Čeferin je svakako u svom rasporedu imao planiranu posetu Atini za taj dan, ali potpuno drugim povodom, pošto će glavni grad Grčke, konkretno stadion Olimpijakosa „Karaiskakis“, biti domaćin meča za trofej Superkupa Evrope između Sevilje i Mančester sitija.

Podsetimo, u tuči između navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a premino je jedan čovek, više od 100 huligana je privedeno, dok su mnogi povređeni u tuči.

BONUS VIDEO Vuletić o krivičnoj prijavi protiv sudija i odlukama na štetu Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar