Foto: EPA-EFE/COR LASKER

Trebalo je da bude mirno veče pred prijateljski meč holandskog Groningena i nemačke Arminije Bilefeld, ali je došlo je do rata navijača dva tima.

Mnogobrojni snimci, uznemirujuće sadržine, na kojima lete stolice i drugi predmeti brzo su se proširili društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

U Groningenu su, kako javljaju holandski mediji, iznenađeni tučom u samom centru grada, dok su gradski oci iz predostrožnosti, zabranili pristalicama Arminije da prisustvuju utakmici koja je odigrana u nedelju.

„Imali smo naznake da bi se nešto moglo da se dogodi tokom utakmice u nedelju. Zato smo hitno izdali naredbu za nedelju, kako bi policija imala priliku da pošalje ljude“, rekao je portparol gradonačelnika Koena Šuilinga, dodajući da ništa nije nagoveštavalo da će doći do sukoba, zbog čega u subotu uveče na ulicama nije bilo policije.

Prema Joakimu van Eigu, zaposlenom u kafiću „De Kajzer“, nemački izgrednici su popili nekoliko pića pre nego što krenuli u tuču.

„Prvih nekoliko Nemaca ušlo je oko 17 časova. Osoblje ne razmišlja mnogo o tome, jer Nemci često uđu u kafić. Neki piju pivo, drugi se drže bezalkoholnog pića. Bili su vrlo ljubazni. Nismo odmah pomislili da su huligani. Meč protiv Groningena je bio dan kasnije, pa smo pomislili da su verovatno došli ovde samo da provedu lepo veče. Ali onda se atmosfera promenila. Tek što su se smestili, počeli su da se pripremaju, stavili su štitnike za zube, prekrili usta i nos maskama kako bi bili što neprepoznatljiviji…“ ispričao je van Eig za holandske medije.

Ako nekoga, posle nereda, zanima meč je završen bez pobednika (1:1), a selac gola za domaćina bio je Arjen Roben.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar