Foto: Printscreen Twitter

Italijani ovo nisu očekivali

Veliki sukob navijača dogodio se u subotu nedaleko od stadiona u Rimu, a pristalice Crvene zvezde oduzele su zastave suparnicima iz Italije.

Navijači Zvezde su u Italiji bili tokom duplog kola Evrolige u kom je njihov tim prošao neslavno sa dva poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanju italijanskih medija, navijači Zvezde napali su najvatrenije pristalice Rome nakon meča tog tima sa Empolijem i tom prilikom im oduzeli zastavu.

Najbitnije obeležje navijačke grupe nestalo je nakon sukoba dve navijačke grupe, a mediji sa Apenina navodi da je Zvezdinih pristalica bilo manje (oko 30 ili 40 naspam 60-ak Rominih navijača).

Na internetu se pojavio i snimak sukoba, ali se na njemu ne vidi sve šta se dešavalo u subotu uveče u Rimu.

Ono što je poznato je da se incident dogodio blizu „Pjace Mančini“, a italijanska „Republika“ piše da je u napadu bilo i korišćenja štapova i motki, te da je tom prilikom oduzeta torba sa zastavama navijače grupe Rome. U sukobu je navodno jedna osoba dobila posekotinu na glavu, a druga ima hematom iako se nalazi u svesnom stanju, a ukazana joj je i bolnička pomoć.

Ceo slučaj povezan je i sa navijačima Napolija, koji su nedavno imali okršaj sa pristalicama Rome, ali ta veza još uvek nije potvrđena. Takođe, navijači Intera izrazili su solidarnost sa ultrasima Rome.

„Ono što se desilo sa akcijom koju je izvela srpska navijačka grupa Crvene zvezde u Rimu ne može da ostavi naš svet ultrasa ravnodušnim, a posebno ne naš sever. Tačno je da ne postoje pisana pravila u našem svetu, ali prema našem mišljenju rivalstvo mora da se ‘konzumira’ licem u lice, a ne nedostojnim činovima, čak i ako je koordinisano od više ljudi… Čini nam se ispravnim da osudimo ovaj nalet besmislenog ponašanja ultrasa koji može opasno poremetiti ravnotežu i dinamiku našeg rivalstva“, piše u saopštenju navijača Intera.

Policija je obaveštena o detaljima i sada je u toku istraga.

BONUS VIDEO Argentinci nisu klonuli duhom, bodre se pred Meksiko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar