Foto: EPA-EFE/MICHAEL SOHN

Trener Bajern Minhena Hansi Flik napustiće taj klub na kraju sezone, objavljeno je u subotu, a nemački mediji ističu Hasana Salihamidžića kao glavni uzrok odlaska.

Flik je sa Bajernom ove sezone ispao u četvrtfinalu Lige šampiona, ali je na pragu odbrane titule u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Bajern je ovog vikenda pobedio Volfsburg sa 3:2 u 29. kolu Bundeslige, a posle tog meča Flik je jasno rekao da neće ostajati do isteka ugovora. Trebalo je da bude kormilar minhenskog kluba do 2023. godine.

„Hteo bih da raskinem ugovor na kraju sezone, to je činjenica. Važno mi je bilo da ekipa to čuje od mene, jer su se već pojavile neke glasine“, rekao je Flik.

Ovakve stvari se uglavnom rade iza zatvorenih vrata, pa se informacija objavi tek kada je već sve gotovo zbog čega Nemci pišu da je Flik bio u ozbiljnom sukobu sa Bajernom i pre svih Hasanom Salihamidžićem, sportskim direktorom kluba.

„Budućnost uopšte nije jasna. Nisam razgovarao ni sa kim. Nemačka reprezentacija je opcija koju svaki trener mora da uzme u obzir, ali prvo moram da obavim sve ovo, poslednjih nekoliko nedelja nije bilo lako. Važno je da to sada kažem svojoj ekipi“, istakao je Flik.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

On je došao kao zamena za Nika Kovača krajem 2019. godine i vrlo brzo je preporodio Bajern, mada se tada pisalo o tome da su igrači „bušili“ hrvatskog trenera.

Sport1 je pisao o novom sukobu na relaciji Flika i Salihamidžića i napomenuo da to možda na početku sezone nije bila Hansijeva želja.

„On obožava igrače i klub, ali ne može više da radi sa Salihamidžićem. Jednostavno nema izbora. Flikov odlazak, ako ga uprava odobri, imaće posledice za klub“, piše spomenuti medij.

Sport1 se pita i da li je u Bajernu uvek kriv trener, jer je Flik posle Ančelotija i Kovača treći koji završava posao posle perioda bez kontinuiteta.

„Bajern trenutno može samo da sanja o tome da izgradi uspešnu eru s nekim trenerom. Flik je imao potencijal za to i potrošen je. Sada je besan jer nema drugog izbora nego da ode iz kluba u kom ga ne podržavaju“, pišu Nemci.

Da podsetimo, Bajern je sa Flikom za godinu i po dana osvojio svih šest najvećih klupskih trofeja počev od lige, Kupa i Superkupa Nemačke, do UEFA Superkupa, Lige šampiona i FIFA klupskog prvenstva sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar