Foto: REUTERS/Phil Noble

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je nakon utakmice sa Liverpulom, da je ovo bio meč u kojem je publika mogla da uživa.

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija remizirali su u nedelju popodne na Enfildu rezultatom 1:1 (0:1) u utakmici 28. kola Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Vodeći gol za goste je postigao Džon Stouns u 23. minutu, dok je izjednačenje svom timu doneo Aleksis Mekalister u 50. minutu sa bele tačke.

„Počeli smo jako dobro, ali oni su neverovatan tim. Mi smo imali svoje trenutke, oni svoje. Način na koji igraju nije lak. Prihvatićemo ovaj bod. Bili smo u naletu u prvom poluvremenu, imali smo puno šansi. I nakon što smo skrivili penal počeli smo da patimo“, rekao je Gvardiola.

Liverpul je posle slabijeg prvog, zapeo više u drugom poluvremenu u kom je imao nekoliko prilika da postigne pogodak. Imao ih je i Siti, pa je bilo pogođenih okvira golova, ali ne i mreže.

Siti se izvukao da ne primi još jedan gol s penala pošto je Žeremi Doku neoprezno kramponima kopačke po grudima zakačio strelca jedinog pogotka „redsa“ i za to nije bio sankcionisan najstrožom kaznom. Jirgen Klop, mendažer Liverpula je posle meča rekao jasno da je to bio penal.

Ako se izuzmu propuštene šanse i neke koje nisu dosuđene, utakmica je opravdala epitet derbija dva kluba iz reda najjačih u Evropi.

„Bila je ovo dobra utakmica za gledaoce. Znam koliko je teško na Enfildu. Teško je i na Etihadu, Livepul tamo nije pobedio osam godina. Dokazujemo se, i oni i mi smo neverovatno konkurentni. Više bih voleo pobedu, ali oni godinama dokazuju koliki kvalitet poseduju. Završilo se dobro za sve“, istakao je Gvardiola.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Navijači Partizana na večitom derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar