Foto: EPA-EFE/Julian Finney

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, poručio je da još nije vreme da se razgovara o produžetku njegovog ugovora i da ima važnijih stvari za rešavanje.

Španskom stručnjaku je ostalo još godinu dana ugovora sa „građanima“ i spekuliše se oko toga da će mu uprava kluba uskoro ponuditi novi, posebno ako osvoji pehar Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Gvardiola tvrdi da će sledeće sezone morati da ostvari bolje rezultate pošto je klub olako predao titulu Liverpulu.

„Nije sad vreme za priču o ugovoru, imamo mesec dana koji će biti neverovatni, a onda je godinu dana dug period. Imamo vremena da mislimo o tome. Interno, kada mi se nešto ne dopada, ja kažem šefu. Moj šef nije zadovoljan sa mnom ako završimo 21 ili 23 boda iza Liverpula. Nije srećan, ali pričamo interno o tome kako bismo moglo da budemo bolji sledeće sezone“, kaže Gvardiola.

On je već pune četiri godine na kormilu kluba sa „Etihada“.

„Volim ovaj klub. Volim ga zato što poznajem ove ljude i što sam prilično dugo ovde. Imamo svoju istoriju, ne znam da li je bolje ili gore, to je naša istorija. Ništa ne može da mi promeni mišljenje, možda hoću ako ostanem duže? Rekao sam da bih ostao i to ne bi zavisilo da li bismo bili u Ligi šampiona. Neki sugerišu da bi trebalo da igramo u Ligi 2, ja bih i tada ostao“, dodao je strateg „građana“.

Dodao je da ne bi bio zabrinut za klub i u slučaju svog odlaska.

„Klub je neverovatno dobar, sa ili bez Pepa u njemu. Tako da nemojte da vas to zavara. Klub je imao uspeha i pre mene, sa Robertom Manćinijem i Manuelom Pelegrinijem. Osvojili su mnogo trofeja i igrali dobar fudbal. Bez mene, kada odem, a ne znam kada će to biti, novi menadžer će imati na raspolaganju neverovatnu stvar jer je struktura kluba takva da i dalje želi da raste i bude još bolji“, zaključio je Gvardiola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar