Foto: EPA-EFE/Carl Recine / POOL Photographer: Carl Recine / P

Mančester siti je demolirao Lids rezultatom 7:0, a Pep Gvardiola je nastavio da ispisuje istoriju i obara rekorde.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je bila druga najubedljivija pobeda u istoriji kluba posle trijumfa od 8:0 protiv Votforda koju je Siti ostvario takođe sa Gvardiolom. Ovo je ujedno bila i 33. pobeda u kalendarskoj godini čime je izjednačen rekord Liverpula iz 1982. godine, a klub iz Mančestera će imati dovoljno prilika da do kraja decembra postane apsolutni rekorder.

Gvardiola je uspeo i da obori rekord svog velikog rivala Jirgena Klopa.

Sitiju je pod Gvradiolom trebalo 207 utakmica da dođe do 500 golova što mu je uspelo onog trenutka kada je postignut prvi gol protiv Lidsa. Klopu je na klupi Liverpula bilo potrebno 234 utakmice.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze .

Takođe, ovom pobedom Sitija, Gvardiol aje naneo najteži trenerski poraz u karijeri svom idolu, Marselu Bjelsi. Popularni „ludak“ kako glasi nadimak Bjelse je u 568. utakmica prvi put doživeo da mu ekipa primi sedam golova.

Na pitanje da prokomentariše sve ove rekorde, Katalonac je bio skroman.

„Sve je to istina, ali zaboravlja se još nešto impresivno što smo uspeli. U 17 prvenstvenih utakmica primili smo samo devet golova. To dokazuje da ne moraš igrati defanzivno da bi bio odbrambeno uspešan. Igrači koje imam dovedeni su da budu kreativni, a moj posao je samo da im kažem da trče. Sve ostalo je zasluga kluba koji mi kupuje kvalitetne igrače.“

BONUS VIDEO Navijači Betisa bacaju igračke na teren

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar