Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Uprava Barselone ozbiljno razmišlja kako da popuni rupe u godišnjem budžetu, a jedna od opcija je i prodaja napadača, Antoana Grizmana.

Kako je preneo katalonski dnevnik „Sport“, Grizman bi mogao da bude „žrtva“ biznis politike kluba, jer se suočava sa ogromnim troškovima i gubicima zbog neočekivanog prekida sezone usled pansdemije koronavirusa.

Reprezentativac Francuske je naišao na teškoće po dolasku iz redova Atletika, nije se najbolje snašao, a prisutne su i priče o tome kako nije u dobrim odnosima sa prvom zvezdom tima, Lionelom Mesijem.

Ni igrama nije impresionirao, u klubu su očekivali daleko bolji učinak od 14 golova na 37 utakmica u svim takmičenjima.

Takođe, list ne isključuje opciju da Grizman ostane i naredne sezone na „Kamp Nou“, ali ističe da će klub u tom slučaju morati da pronađe druga rešenja kako bi izbrisao minuse u finansijskim knjigama.

Uz to, čelnici Barselone su odavno najavljivali zaokret u klupskoj politici „blaugrane“, pa je tako potpredsednik Đordi Kardoner prošle godine izjavio da igrači treba da se navikavaju na češće promene igrača, jer će klub reagovati u slučaju dobrih ponuda.

Ko bi mogao da bude zainteresovan sada za Grizmana, druga je priča. Sigurno je da bi igrač njegovih kvaliteta bio sjajna opcija u bilo kom timu, ali problem bi opet predstavljala njegova visoka primanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram