Foto: REUTERS/Diego Vara

Fudbaleri Gremija izašli su na teren na meču sa Sao Luizom noseći zaštitne maske u znak protesta što se fudbal u Brazilu i dalje igra uprkos pandemiji koronavirusa.

Igrači i trener Renato Portalupi su na taj način želeli da skrenu pažnju državnim i sportskim organima na ozbiljnost situacije.

Iako je meč igran bez prisustva publike, igrači i stručni tim Gremija smatrali su da nije u redu da se fudbal igra u ovakvoj situaciji.

I čelnici mnogih drugih klubova u Brazilu, ali i širom Južne Amerike, traže da se prekine sa igranjem dok se pandemija koronavirusa ne zaustavi.

Takođe, trener Flamenga Žorž Žezus je apelovao da igrači nisu „natprirodna bića“ i da nema smisla da se fudbal igra i dalje dok je situacija teška.

Bizarna situacija dogodila se u subotu, kada je u Argentini River Plejt odbio da igra utakmicu sa Atletiko Tukumanom. Oni su zatvorili stadion i nisu dozvolili gostima i sudijama da uđu unutra.

„Ovo je prvi put da mi se ovako nešto dogodi. Došli smo u zakazano vreme, ali klub je zatvorio vrata stadiona i nije nam dozvoljen pristup. Pisalo je da niko ne može da uđe, tako da je bilo jasno da neće pustiti na stadion ni igrače Atletika“, izjavio je sudija utakmice Herman Delfino.

Ostali mečevi u Argentini igrani su po planu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram