Dinamo - AEK

Klupko se odmotava.

Deo navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba pušten je u subotu iz zatvora u Grčkoj u kojima su se nalazili od avgusta zbog nereda u Atini u kojima smrtno stradao grčki navijač, javili su hrvatski mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Pozivajući se na nezvanične informacije, zagrebački „Jutarnji list“ naveo je da je reč o prvoj grupi od dvadesetak od ukupno 102 navijača pripadnika Bed Blu Bojsa koji su uhapšeni u Grčkoj.

Grčki sudovi u petak su odobrili puštanje na slobodu tridesetak navijača, ali nije se znalo kada će tačno biti pušteni. Za njihovo puštanje tražena je kaucija od po 1.000 evra pa je postojala mogućnost da budu pušteni u ponedeljak, preneli su mediji.

Ministar pravosuđa Hrvatske Ivan Malenica rekao je sinoć za Hrvatsku radioteleviziju da bi do Božića svi hrvatski državljani trebalo da stignu u Hrvatsku.

Navijač fudbalskog kluba AEK Mihalis Kacouris ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, posle čega su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Terete se za 11 krivičnih i prekršajnih dela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom, odbačeno pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bed Blu Bojsa, preneli su hrvatski mediji.

Poslednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

BONUS VIDEO Gol Edina Džeka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar