Foto: Instagram FK Rad/ Youtube FS Beograda

Fudbalski klub Rad obratio se javnosti saopštenjem o incidentu koji se desio na utakmici sa Zemunom u Beogradu.

Gradski derbi pretvorio se u horor u kom se navijačka grupa „građevinara“ tukla s policijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Rad je pokazao i lekarske nalaze golmana Luke Martinovića, za kog kažu da je završio u Urgentnom centru posle nanetih povreda.

„Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice. U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe, maskirani, pod fantomkama, neometano su ušli na teren kako bi uzeli šal (amajlija koju od svoje 10. godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola, prilikom čega su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu naneli povrede u predelu glave, nakon čega je Martinović završio u Urgentnom centru i nije mogao da nastavi utakmicu“, piše u saopštenju Rada.

Iz tog kluba navode da su navijači kluba sa Banjice probali da uđu u teren i „odbrane igrače čija je prosečna starost 17 godina“.

Postavljaju i pitanje po kom standardu se vrši čuvanje javnog reda i mira, žaleći se na to da je nad njihovim navijačima primenjena sila, dok navijači Zemuna nisu sprečeni da upadnu na teren.

Dodali su i da nisu napustili teren zbog ukradenog šala, već zbog „zabrinutosti za svoju sigurnost“, ističući i da neće ćutati kada se bezbednost, većinom maloletnih fudbalera narušava na način kako se to desilo u subotu.

Snimak incidenta može se videti na snimku ispod posle 28. minuta.

BONUS VIDEO: Selke, gol protiv Bohuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar