Foto: Printscreen Youtube / FSCG

Crnogorski golman Lazar Carević stigao je u ekipu Vojvodine.

On je peto pojačanje novosadskog kluba ovog leta, koji se aktivno popravlja za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Lazareva priča je specifična u odnosu na prethodna pojačanja (Iv Baraje, Uroš Nikolić, Nemanja Nikolić i Radomir Milosavljević) zbog toga što je došao iz Barselone.

Očekuje se da Carević stane među stative umesto sada Fehervarovog Emila Rockova, nakon što je Lazar pet godina na papiru bio igrač Barselone. Za to vreme je odigrao samo 25 mečeva za B tim Barse, a nijedan za najjaču ekipu gde je neprikosnoven Mark Andre ter Štegen.

„Eto, taj podatak najbolje govori kakvu su mi šansu dali. U proseku pet utakmica po sezoni… Uvek sam radio najviše, bio pristojan prema svima iako nisu svi to zaslužili. Nisam im dao za pravo da kažu bilo šta loše o meni, jer nije u meni bio problem. Ja sam maksimalno radio i pokušavao da se izborim za priliku da branim, ali nisam je dobio“, rekao je Carević za Mocart.

Problem je utoliko bio veći, jer novi golman Voše kaže da se trudio, ali je u startu bio u podređenom položaju.

Na sve to, tvrdi da ga je klub držao „na udici“ čak tri godine, obećavajući nešto što neće ispuniti.

„Ali, i sa svim tim poteškoćama sam se zadržao pet godina, što nije mala stvar. Bio sam uporan, radio sam mnogo više nego ostalih golmani da bih bio u klubu, iako sam znao da me neće staviti na gol jer vole da forsiraju svoje igrače. Mnogo puta sam pričao sa raznim ljudima, sportskim direktorima, ali išlo se iz laži u laž. Obećaju mi da ću braniti, a onda opet budem na klupi. Mogu da ih razumem zašto su to radili i gurali svoje golmane, samo mi je krivo što mi to nisu rekli, nego su me držali dve-tri godine ne dajući mi da odem“, istakao je Carević.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar