Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Počela je Superliga posle nešto više od mesec dana pauze, što je jedinstven slučaj, a za sve je kriva pandemija koronavirusa. Vojvodina koja ima šampionske ambicije remizirala je u gostima s prošlosezonskim iznenađenjem šampionata TSC - 2:2 (1:1).

Derbi prvog kola Superlige je okršaj TSC i Vojvodine, dve ekipe koje će se uskoro boriti za mesto u Ligi Evrope, zbog fantastičnih rezultata minule sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Odličan fudbal demonstrirali su timovi Zoltana Saba i Nenada Lalatovića. Poveli su domaći golom Nenada Lukića iz penala u 26. minutu, ali su novosadski crveno-beli samo devet minuta kasnije stigli do poravnanja rezultata.

Precizan je bio Momčilo Mrkaić. Osetilo se tada da se „stara dama“ srpskog fudbala neće zadovoljiti bodom, već da posle prvog kola želi da zasedne, bar na kratko, na vrh tabele Superlige.

Nastavak meča doneo je još ofanzivniju Vojvodinu, i kao rezultat tih napada usledio je autogol Varge. Ipak, TSC je do kraja susreta uspeo da stigne do boda, nakon što je u 80. minutu pogodio Vladimir Silađi.

Inače, meč TSC i Vojvodine imao je nesvakidašnju predigru, u pitanju je separatistički ispad navijača domaćih – „plavih bećara“.

Pročitajte još: Gužva u Zvezdinoj sredini i špic koji se čeka

Prvi gol u novoj sezoni Superlige postigao je Stefan Denković u osmom minutu susreta Spartak Subotica – Zlatibor Čajetina, koji je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 3:0. Prva dva gola za „golubove“ postigao je Denković, u strelce se upisao još i Nikola Srećković u 90. minutu.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak:

Spartak – Zlatibor 3:0 (2:0)

(Denković 8, 32, Srećković 90)

TSC – Vojvodina 2:2 (1:1)

(Lukić 26, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga 49ag)

Mladost – Javor 2:1 (2:0)

(Krajišnik 25, Jovanović 40 – Zverkanov 75)

Subota:

Napredak – Partizan 17.30

Crvena zvezda – Novi Pazar 19.30

Radnički – Metalac 19.30

Mačva – Bačka 19.30

Proleter – Rad 19.30

Čukarički – Inđija 19.30

Voždovac – Radnik 19.30

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar