Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan

Sve detalje sa meča pratite u blogu Nova.rs.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija pošto su u revanš meču sa 3:3 odigrali sa Hamrunom na Malti i tako ukupnim rezultatom 7:4 prošli dalje.

#related-news_0

Igrači Hamruna bili su svesni da im je neophodan rani gol, pa su od smog početka susreta krenuli ofanzivno, dok su crno-beli imali poteškoća da dođu do gola rivala.

Imali su dve dve odlične prilike domaći na samom početku, prvo je Guilamjer raspalio sa ivice kaznenog prostora, ali je Aleksandar Popović uspeo da loptu skrene u korner, da bi u 10. minutu Roko Prša oprobao udarac sa 20 metara, no njegov pokušaj je prošao tik pored stative, iako je Popović već bio savladan.

Sa druge strane, crno-beli nisu pripretili, najbolju šansu propustio je Kvinsi Menig, i to nakon što se spetljao na ivici kaznenog prostora i dopustio da mu oduzmu loptu.

U 27. minutu proključao je stadion Hamruna, pošto je Prša nakon veoma loše reakcje odbrane Partizana i izgibljene lopte dobio loptu, raspalio i pogodio mrežu tima iz Humske.

Ipak, sedam minuta kasnije izborili su korner, centaršut Marka Živkovića nije bio dobar prvi put, ali se lopta vratila nejmu u noge, on ponovo centrirao, golman Hamruna niej uspeo da je „skine“, ona je stigla do Rikarda koji je pogodio mrežu za 1:1.

Tada je već bilo jasno da će crno-beli proći dajle, a prolaz je potvrdio Slobodan Urošević u 72. minutu udarcem iz kaznenog prostora, dok je na 3:1 povećao Rikardo posle lepe akcije Bibarsa Natha i Patrika Andradea i centaršuta.

No, crno-beli su u završnih deset minuta dopustili rivalu da se vrati u meč, pošto je prvo Kristijan Belić igrao rukom a Freitas sa bele tačke bio siguran, da bi u prvom minutu nadoknade i Andrade skrivio penal nad Domgingsom, Fedele preuzeo odgovornost i doneo svom timu 3:3.

Crno-beli će drugu godinu uzastopno zaigrati u Ligi konferencija, a rivale će dobiti nakon žreba koji će biti održan u petak od 14.30.

i.

Hamrun – Partizan 3:3

(Prša 27, Fritas 82 penal, Fedele 90+1) – Rikardo 34, 78, Urošević 72)

Stadion: Nacionalni stadion Ta Kali (Malta). Sudije: Jakob Kelet, Humelgard L, Skite V.

Hamrun: Boneljo – Sou, Bjeličič, Emerson, Kaljegari, Kamenculi – Guilaumjer, Prša – Montebelo (od 63. Džoni), Mašike, Dodo. Trener: Branko Nišević

Partizan: Popović – Marković, Vujačić, Saničanin – Živković, Fejsa, Andrade, Urošević – Dijabate, Menig – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

Hamrun - Partizan 3:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare