Foto: EPA-EFE/Julien Warnand/Privatna arhiva

Kapitenska traka Kristijana Ronalda prodata je za 7.5 miliona dinara, što će biti velika finansijska injekcija humanitarnoj akciji za mališana Gavrila Đurđevića.

PROČITAJTE JOŠ

Kompanija „Mozzart“ dobila je licitacijsku bitku za kapitensku traku Kristijana Ronalda, a sve je zasluga vatrogasca Đorđa Vukićevića.

On je na travi Marakane našao traku i prosledio je odmah na aukciju, koja je dostigla astronomsku cifru od skoro 64.000 evra.

Gavrilu je neophodna suma od 2.500.000 evra, a porodica se nada da će na talasu ove akcije biti još dosta prilika da se pomogne mališanu.

Za Nova.rs, mama Nevena je ushićeno zahvalila svima koji su izveli akciju uspešno.

„Nemamo za sada nikakvu informaciju kada će biti uplaćeno, ali smo obavešteni da je Mocart licitirao sumu od 7 i po miliona dinara. To je velika cifra po mom mišljenju i zahvaljujući tome smo korak bliži cilju, zadovoljni smo i zahvalni vatrogascima, Mocartu i Limundo timu. Koliko smo se samo zabrinuli da će te lažne licitacije sabotirati aukciju i da će narod pomisliti svašta, na kraju je ispalo sve dobro. Istog dana, Limundo nas je kontaktirao i rekli su nam da ne brinemo, rekli su da će skloniti sve neproverene licitacije i da će uvesti sistem u kom će dati sve od sebe da sve prođe kako treba. Nadali smo se dobrom ishodu, na kraju je tako i bilo.

Da li ste dobili konkretnu sumu i izvode koliko je do sada novca skupljeno?

„Ima mnogo još neproknjiženih uplata, ali uz jučerašnje uplate, ima već oko 600.000 evra, kada se uključe i SMS-ovi i uplate sa ‘Budi human’. Akcija će u subotu napuniti mesec dana i to je stvarno neverovatna suma, nismo imali dva bazara zbog pandemije“, kaže Nevena Đurđević.

Ona je dodala i da je ekipa Rojtersa bila gost u Kragujevcu, pa će ova priča dobiti još jednom i planetarnu pažnju.

KAKO JOŠ MOŽETE POMOĆI GAVRILU:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar