Geri Lineker
Geri Lineker; Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Gari Lineker, čuveni engleski napadač koji je završio karijeru bez ijednog žutog kartona, otkrio je priču koja sada slavi 35 godina.

Lineker je bio sa reprezentacijom Engleske na „Marakani“ na megdan Jugoslaviji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1988. godine. Englezima je bio potreban bod da bi se plasirali, a slavili su sa 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

Svemu je prethodio događaj u tunelu.

„Igrali smo u Jugoslaviji, trebao nam je bod da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ili Evropsko, ne sećam se tAčno. Tad je Jugoslavija bila na glasu kao mesto na kojem nije bilo lako igrati, taman pre rata. Došli smo u Beograd, gde je na stadionu bila strašna atmosfera.

I sad, izlazimo mi na teren, a između nas i igrača Jugoslavije bila je nekakva žica, kao kavez. Ne znam zašto je to tamo stajalo, valjda da se razdvoje ekipe… Uglavnom, naš igrač Teri Bučer, visok i jak defanzivac, počeo je kidati tu žicu, tresti je i vikati: „Ajmooooo, Tigroviiiiii.“

Kunem se, trebali ste da vidite njihove igrače. Svi su ga pogledali i govorili: „Što je ovo…“ Nije da Jugoslaveni nisu bili čvrsti, ali Teri je jednostavno bio ogroman“, prepričao je Lineker u podkastu „The Rest is Football“.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa