Foto:Fk Partizan

Reprezentativac Malija ne krije zadovoljstvo nakon dolaska u redove crno-belih.

Krilni napadač Fuseni Dijabate novi je fudbaler Partizana, potpisao je trogodišnji ugovor nakon što je prošao medicinske preglede u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentativac Malija je stidljivo otkrio svoja osećanja nakon dolaska u klub.

„Velika je privilegija biti prihvaćen na ovaj način od kluba kao što je Partizan. Stidljiv sam, pa ne znam šta bih više rekao“, rekao je Dijabate i dodao:

„Smatram da ću već naredne nedelje moći da zaigram za klub.“

Kaže da je pratio crno-bele prethodne sezone.

„Nisam veliki poznavalac srpskog šampionata. Poznavao sam Partizan zato što sam ih video prošle sezone i ostavili su na mene dobar utisak iako nisam znao mnogo o njima. To me je podstaklo da dođem da pomognem, a meni igranje u Partizanu pomaže na mom putu ka Evropi“, smatra Dijabate.

Počastvovan je pozivom direktora Ivice Ilijeva i trenera Ilije Stolice.

„Kada su me direktor i trener pozvali osećao sam veliko zadovoljstvo i čast da se toliko od mene očekuje. To je samo po sebi bio dovoljan razlog da pređem ovde. Moja majka se razume u fudbal i sugerisala mi je da prihvatim i dala mi je svoj blagoslov“, kaže Dijabate.

Otkrio je da je bilo i ponuda drugih klubova.

„Imao sam nekoliko ponuda, ali nisu mi značile kao Partizanova. Razlog je u tome što su drugi slali posrednike, a Partizan je zvao direktno“, kratko je odgovorio Dijabate.

Proteklu sezonu krilni napadač je proveo na pozajmici u Giresunu, a inače je bio pod ugovorom sa Trabzonsporom. U Turskoj je prošle sezone odigrao 34 utakmice, a bio je strelac šest golova, dok je upisao i tri asistencije.

BONUS VIDEO Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar