Foto: Baptiste Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia, Icon Sport / ddp USA / Profimedia, REUTERS/Massimo Pinca

Spremni? A i da niste, ko nas pita, oni će iskakati iz frižidera...

Kada je u pitanju sezona 2022/2023, preostalo je još da budu odigrane utakmice poslednjeg kola u nekim ligama, kao i finala evrokupova, ali pažnja sa terena polako ali sigurno prelazi i na transfere, gde nas očekuje jedno od potencijalno najvrelijih leta u novijoj istoriji.

Pa, da krenemo…

Najburnije će, bez dileme, biti u Pari Sen Žermenu, pošto bi sa Parka prinčeva mogle da odu dve superzvezde. I dok je odlazak Lionela Mesija gotova stvar, te je samo pitanje gde će jedan od najboljih igrača svih vremena odigrati svoj „poslednji ples“ u evropskom fudbalu – po svemu sudeći, sprema se povratak u Barselonu – sa Nejmarom je situacija nešto drugačija.

Jasno je da on sam želi da ode iz kluba, ali nije javno rekao. Jasno je i da PSŽ želi da proda Brazilca dok još može, ali ni „sveci“ nisu baš bili otvoreni u svojoj nameri. Tek, stidljivo su se pojavile informacije da postoje pregovori sa Mančester junajtedom i Njukaslom. S obzirom na to da su navijači poslednjih meseci izuzetno grubi prema Nejmaru i da više trpi uvrede nego pohvale, sve sem odlaska će biti pravo čudo.

Tek nešto malo manje pažnje biće usmereno ka Juventusu, ali bi količina mogla da varira u odnosu na kaznu koju UEFA bude propisala.

Ukoliko „stara dama“ bude kažnjena drastično, neče Anhel di Marija biti jedini koji će napustiti klub, već će u Torinu pokušati da „unovče“ Dušana Vlahovića. 

Za napadača iz Srbije već su zainteresovani Arsenal, Bajern iz Minhena, spominje se Aston Vila, tu je i Njukasl… Jedino pitanje je da li će Juventus imati određenu „težinu“ u pregovorima. Ako Juve ne bude izbačen iz Evrope zbog malverzacija sa papirima, ne bi bilo čudo ukoliko bi bivši napadač Partizana ostao u klubu. Sa druge strane, zabrana nastupa u Ligi Evrope bi značila i ne samo izvesnu, već preko potrebnu prodaju kako bi klub imao sredstava da zadrži koliko-toliko kompetitivan sastav za nastup u Seriji A.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Na „ceni“ je i Hari Kejn. Napadač Totenhema je prethodnih godina povezivan sa Bajernom iz Minhena i Mančester junajtedom, ali je ostajao veran svom klubu kako bi pokušao da osvoji trofej. Godine su prolazile, trofeja nije bilo ni na vidiku, Kejn se približio smiraju karijere a „pevci“ došli u situaciju da su šanse da zarade na njemu sve manje.

Zasićenje je vidljivo „iz aviona“, a svoj red čekaju Mančester junajted, Bajern iz Minhena, ne bi trebalo isključiti ni Čelsi, pogotovo nakon što je u klub došao Maurisio Poketino…

Kilijan Mbape
Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kao moguća „saga iznenađenja“ veoma lako bi mogao da iskoči Kilijan Mbape, koji jeste najavio da će igrati za PSŽ i naredne sezone, ali je to jedno veliko „ali“, s obzirom na činjenicu da bi onda postojala mogućnost da PSŽ ostane bez ijednog evra, s obzirom na to da Francuz ima ugovor do 2025. godine, te je ovo verovatno poslednja prilika da na Parku prinčeva budu ti koji će diktirati uslove transfera. Ukoliko budu prolongirali za godinu dana i kraj sezone, rizikovaće da ostanu bez ičega, pošto će Mbape već na polusezoni 2024/2025 imati opciju da pregovara sa klubovima bez dozvole PSŽ-a, a godinu i po dana, bar kada je fudbal u pitanju, proleti.

A na povrh svega, Kristijano Ronaldo navodno želi nazad u Evropu.

Sreća pa je Džud Belingem već dogovorio transfer u Real, pa nas je poštedeo haosa…

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar