Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c
Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c

Fudbalerka i reprezentativka Srbije Milica Mijatović pričala je za Nova.rs o nedavnom potpisu za Romu, svom idolu, legendarnom Frančesku Totiju, Žozeu Murinju, ali i o tome šta čeka žensku selekciju naše zemlje u narednom periodu.

Milica (30) je nedavno potpisala ugovor sa Romom do kraja tekuće sezone, što je jedan od njenih najvećih uspeha  u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

„Taj poziv od Rome je stigao malo neočekivano i na kraju prelaznog roka. Inače sam imala ponudu od njih pre dve godine, posle moje sezone u Melburn sitiju i tada sam ih odbila, ali me prate tri do četiri godine u kontinuitetu i mislim da su uvek želeli ovakav profil igrača. Ovog puta nisam se mnogo dvoumila, jer je sada već u klubu postavljena super struktura i ima jako kvalitetan tim i visoke ambicije ove sezone. Ambicije su Kup, pa možda i šampionat, ali svakako prioritet su kvalifikacije za Lugu šampiona“, rekla je Milica za Nova.rs.

Idol od malih nogu joj je Frančesko Toti, a susreti sa njim i Muronjom je posebno raduju. 

„Jedva čekam da upoznam Totija, on mi je bio idol od malena i Roma mi je omiljeni italijanski klub. Kada su čuli da sam potpisala i kada je moj menadžment saznao da mi je on idol, sami su došli na ideju da organizuju naš susret i upoznavanje.

Naravno i sa Murinjom. Mislim da oni često dolaze na naše utakmice, kad god su u prilici, dolazi i skauting tim, a i treneri i igrači“.

Frančesko Toti Totti
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Mijatović je prošle sezone igrala za švedski Haken, sa kojim je osvojila titulu i igrala elitnu fazu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

„Nosim lepe uspomene i neka jako velika dostignuća. Prošle sezone smo igrali elitnu fazu Lige šampiona i to je bio i moj lični veliki uspeh i istorijski uspeh kluba“.

Sezona 2019/20. bila joj je jedna od najefikasnijih u karijeri, a tada je nastupala za Melburn siti.

„Australija i Melburn su prelepi. Mislim da sam tamo odigrala najbolju sezonu u životu. Osvojili smo duplu krunu i na polusezoni sam bila proglašena za najboljeg igrača. Postigla sam dosta golova, imala jaku dobru statistiku i samo prijatne uspomene iz Australije“.

Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c
Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c

Milica je prve fudbalske korake napravila u Lazarevcu i Sarajevu, da bi u Crvenoj zvezdi 2011. i 2012. godine osetila da može da igra na vrhunskom nivou.

„Došla sam u Crvenu zvezdu kada je osnovan ženski fudbalski klub. Već tada sam dobijala neke ponude iz inostranstva, tada je bilo vreme, tada sam sazrela kao igrač“.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije trenutno se nalazi u Turskoj, gde je nedavno pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 1:0 u prijateljskom meču. Ipak, to nije kraj izazovima u bliskoj budućnosti.

„Sada smo na pripremama, odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom i drugu igramo sa Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tu po realnim osnovama jurimo drugo mesto u grupi, kako bi ili igrali baraž ili se kao jedna od najboljih drugoplasiranih ekipa kvalifikovale na Svetsko prvenstvo“.

Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c
Foto: Screenshot/Instagram mijatov1c

Utakmica protiv Turske igra se u Izmiru, 23. februara.

Milica je do sada za reprezentaciju postigla 17 golova na 35 nastupa, a za atmosferu u timu kaže da je na zavidnom nivou.

„Atmosfera u reprezentaciji je odlična, svi uvek jedva čekamo okupljanje, već dugi niz godina smo zajedno, ali stvarno imamo familijarne odnose, zajedništvo i drugarstvo“.

Fudbalski savez Srbije je u poslednjih nekoliko meseci pokrenuo nekoliko akcija u svrhu promocije ženskog fudbala. Milica je uporedila razvoj ženskog fudbala u našoj zemlji u odnosu na države u kojima je nastupala.

„Kada uporedimo sa mnogim evropskim zemljama gde je fudbal mnogo razvijeniji i gde se posmatra jednako kao bilo koji drugi sport, kod nas to još nije na takvom nivou, ali promocija koju je Fudbalski savez Srbije pokrenuo pre nekoliko meseci je sjajna i mislim da je bilo krajnje vreme za tako nešto. Rezultati kampanje su odlični i mislim da smo dobili nagradu od UEFA za šitav taj projekat. Mislim da treba nastaviti sa tim, a potporu svemu možemo dati svi mi koji igramo po velikim klubovima, a i rezultatima koje ćemo nadam se ostvariti sa nacionalnim timom“, zaključila je Milica.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o plasmanu Srbije na SP u fudbalu u Kataru 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar