Foto: Printscreen / weibo.com/whzallfc

Fudbaleri Vuhan Zala, vratili su kući, posle 104 dana izgnanstva u Španiji i drugim kineskim gradovima, uslovljenog pandemijom koronavirusa.

“Članovi tima Vuhan Zal konačno su stigli u rodni grad. Domaći igrači će biti ponovo sa porodicama, koje nisu videli duže od tri meseca. Klub je veoma zahvalan na podršci i razumevanju njihovih porodica“, saopštio je tim na društvenoj mreži Veibo.

Dobrodošlicu igračima na železničkoj stanici priredili su navijači koji su skandirali i uručili bukete cveća. Ipak, da u gradu iz koga je krenula pandemija, zdravstvena situacija još nije najsigurnija, potvrđuju slike na kojima svi prisutni nose zaštitne maske.

Ekipa, koju je početkom 2020. godine preuzeo španski stručnjak Hoze Gonzalez, krajem januara je stigla u Malagu kako bi odradila bazični deo priprema. Zbog širenja virusa tim je produžio boravak u Španiji do 16. marta kada se preko Nemačke uputio u domovinu, gde je kompletna ekspedicija provela tri nedelje u karantinu. Trenažni proces je ekipa nastavila u Fošanu, da bi brzim vozom iz Guangžo stigla kući.

Kineski šampionat je trebalo da počne 22 februara. Za sada niko ne zna tačan datum, ali se nagoveštava da bi restart mogao da bude krajem juna

Kineska Vlada je u petak rekla da je zdravstvena sutuacija daleko bolja, mada je priznala da je broj stradalih od virusa u Vuhanu 3.869, odnosno za za 50 odsto viši nego što je ranije navođeno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram