Moralo je da se vodi računa

Umesto najavljenog fudalskog spektakla između AEK-a i Dinama, dobili smo huliganski pir sa smrtnim ishodom. Navijači Dinama napravili su haos u Atini u kojem je stradao jedan navijač grčkog tima, pa je utakmica koja je trebalo da se igra u utorak odložena za 15. avgust u Zagrebu, a revanš je planiran za tri dana kasnije u Atini.

PROČITAJTE JOŠ

Šampion Hrvatske se u utorak vratio iz glavnog grada Grčke, ali zbog svega što se dešavalo, policija je morala da organizuje posebnu rutu za igrače hrvatskog tima zbog straha od osvete.

Dinamovi igrači su u utorak oko šest popodne stigli u Zagreb, ali mimo uobičajenog protokola. Tako su otputovali pod patrolom posebnom rutom, a nisu išli sa glavnog aerodroma u Atini, nego su odvedeni u sporednu, malu vazdušnu luku sa koje su čarterom otputovali u Zagreb.

Dodatne snage su obezbeđivale hotel u kojem su se nalazili klupska delegacija i igrači. Grčka policija će slične izazove imati i za deset dana, kada bi u Atini trbebalo da se odigrati odložena utakmica, samo što će to sada biti revanš meč.

BONUS VIDEO Opsadno stanje na ulicama Atine posle ubistva navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare