Dinamo Zagreb
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Jedan fudbaler zagrebačkog Dinama pozitivan je na koronavirus, ali njegov identitet nije objavljen, saopštio je hrvatski šampion.

„Obaveštavamo javnost o tome da je jedan igrač Dinama pozitivan na COVID-19. Shodno Zakonu o zaštiti ličnih podataka nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus“, navodi se u saopštenju kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Zaraženi fudbaler je shodno epidemiloškim propisanim merama stavljen u samoizolaciju.

„Prema proceni lekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima“, ističu iz Dinama.

Dinamo podseća da su klubovi učesnici UEFA takmičenja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na koronavirus, i to dva puta uoči odigravanja utakmice.

„Svi članovi prvog tima će u četvrtak 20. avgusta ponovo biti testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradiće se i drugo testiranje“, kaže se u saopštenju i dodaje da će klub „provoditi pojačan nadzor u narednim danima, te će pažljivo pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi zaposleni“.

Dinamo kvalifikacije za Ligu šampiona počinje 25. avgusta gostovanjem pobedniku večerašnjeg duela između Florijane sa Malte i rumunskog Kluža.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar