Foto: Promo

Tinejdžerke obično imaju većih briga od toga da li su bile ofsajdu, jesu li dobro izvele korner ili preterale u klizećem startu. Ali, na hiljade devojaka već mesecima dribla predrasude o životu u kopačkama i kroz akciju FSS-a i Mozzarta šalje poruku širom Srbije – Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice! I za one mlade nade koje su jednog kišovitog jutra zaustavile saobraćaj u kružnom toku na Slaviji da bi pokazale veštine s loptom, ali i za sve one Lozničanke, njihove drugarice iz Požege, za „Vučice“ iz sela Vučje...

Štafeta ove veličanstvene akcije predata je „kraljicama“, koje su u zelenoj raskoši Vrnjačke banje krunisale sjajne partije u dresu ŽFK Kraljica Marija, jednim fudbalskim plesom za svoju dušu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Kroz čuveni banjski Lavirint i ceo park, sve do Rimskog izvora i Filmskog mosta snimala se još jedna epizoda serijala koji vraća nadu u razvoj ženskog fudbala u Srbiji.

„Krenula sam da se bavim ovim sportom više iz hobija, igrala sam često sa drugarima, a onda se rodila velika ljubav prema fudbalu. Zato sam nastavila ozbiljno da treniram. Zahvalila bih se kompaniji Mozzart i na super dresovima koje nam je donirala, u njima stalno pobeđujemo“, naglasila je Jelena Todorović, levo krilo ŽFK Kraljica Marija.

Foto: Promo

Akcija FSS-a i Mozzarta krenula je u junu zaustavljanjem saobraćaja na Slaviji, a potom su oko fontane zaigrale i mlade nade iz Loznice, Požege, sela Vučje kod Leskovca…

Teodora Jevtić, golman tima iz Vrnjačke Banje, takođe je oduševljena akcijom i medijskom pažnjom:

„Treniram fudbal već dugo i još nismo doživele ovako nešto“.

Foto: Promo

Njena imenjakinja i velika podrška u zadnjoj liniji tima od malena voli fudbal i ne smeta još oštra igra u odbrani.

„Svi kažu da je štoper veoma teška pozicija, ali meni to najviše leži. Kao mala sam mnogo volela fudbal i vremenom je ta ljubav samo još više rasla. Sve devojčice zaslužuju šansu da se bave ovim sportom i drago mi je što postoje ovakve akcije za promociju ženskog fudbala“, naglasila je Teodora Stevanović.

Foto: Promo

„Kraljice“ pozivaju sve dame koje vole najvažniju sporednu stvar na svetu da održe ovaj talas dobre energije u ženskom fudbalu.

Lopta moža da se zakotrlja baš oko fontane u vašem mestu, a Mozzart će se pobrinuti da kamera uhvati najbolje poteze!

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar