FK Čukarički, FK Kolubara
FK Čukarički, FK Kolubara; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski savez Srbije dao je svoju stranu i tumačenje situacije koja se desila sa lazarevačkom Kolubarom.

U ponedeljak je stigla informacija da je Sud za sportsku arbitražu suspendovao odluku Disciplinske komisije FSS kojom se Kolubari oduzima devet bodova zbog nameštanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Sumnjivi su bili mečevi protiv Mladosti GAT i Spartaka iz Subotice iz završnice sezone. Kolubara nije bila u zoni ispadanja, ali jeste bila deo plej-auta dok su Mladost i Spartak bili u težoj situaciji.

„Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja sledeće nedelje. Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas (ponedeljak, 19.6.2023) nije odlučivao o žalbi FK Kolubara“, pišu iz FSS.

Problem je što je žrebanje parova za novu sezonu u petak 23. juna, pa je malo ko siguran kako da tretira Lazarevčane.

„Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana“, navode iz Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare