FSS, Fudbalski savez Srbije, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Kada krovna organzacija fudbala u jednoj zemlji uspešno igra žmurke, onda ni fudbal ne uspeva da profitira.

PROČITAJTE JOŠ

Možda je i najveći problem što u našoj zemlji često gledamo još jednu dečiju igru kauboja i indijanaca, a udarci stižu sa dve strane Topčiderskog brda.

Sve je počelo izjavom Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, koji je bio besan zbog odlaganja meča Crvene zvezde i Voždovca.

„Pustite nas da se borimo sportski, kao što je do sada bilo. Pustite da igramo Evropu onda, nema problema, idite na deset bodova i igrajte svoju ligu, pravite interesne stvari. Stvarno bezobrazluk! Neću da se bavim više ovim poslom, neću da radim ovde!“, rekao je Stanojević, posle čega je napustio konferenciju.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pre toga je bio podjednako oštar.

„Utakmice posle derbija su mnogo teške, mi to dobro znamo. Imamo stalno ili povređenih ili umornih igrača. Ali iz tog razloga nećemo tražiti nikakav alibi ili način da izbegnemo utakmicu. Iskren da budem razočaran sam dešavanjima na današnji dan, to je skandalozno da se ovako odlažu utakmice. Ne znam kako se neko ne oglasi i ne kaže na koji način se odlažu utakmice. Mislim da je to neregularno, da dovodi sve u neravnopravan položaj.“

Posledica ove žestoke izjave nije bilo. FSS nije reagovao ni pohvalno, ni kritički. Prosto FSS nije reagovao. Pustio je „večite“ da dodatno prodube jaz, da navijači to rešavaju na društvenim mrežama… Poenta regulatornog tela je zaista bespovratno izgubljena.

Nije bilo kazne ukoliko je Stanojević izneo laž, niti kazne za medicinsku komisiju ukoliko je donela pogrešnu procenu. Deluje kao izlišno oglašavati se o gorućem pitanju u Srbiji…

FSS se i dalje nalazi u svojevrsnom rasulu, nakon poteza Marka Pantelića koji je proglašen za pokušaj puča, druga struja na čelu sa Nenadom Bjekovićem je vojnički rešeno zauzela prostorije na Terazijama uz čuvenu aferu sa pečatom.

I tako, od odlaska Slaviše Kokeze FSS nije odlučio da imenuje novog predsednika, niti da zakaže datum skupštine. Da li iko pamti da nisu podeljene ni zlatne lopte za fudbalera i trenera godine. Zašto donositi odluke – vreme je za presedan, iako je to opravdano time što je „Frans fudbal“ odbio da dodeli nagradu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Osim Stanojevića nijedan funkcioner Partizana se nije oglasio, a da nije bilo slučaja Sejdube Sume i oštre reakcije Ilieva verovatno ne bismo čuli generalno nijednu reč.

Umesto da FSS deluje kao mesto za pomirenje sukoba, za boljitak u trenutku kada je Srbija blizu dobijanja i drugog mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, o svemu se „mudro“ ćuti.

Ćuti, proći će kao da je ugravirano iznad ulaza u prostorije FSS u poslednje vreme, a da nije veličine Dragana Stojkovića Piksija, malo ko bi mogao da bude pohvaljen.

Ukutkani iza dobrih rezultata reprezentacije i selektora koji krstari nemirnim morem izuzetno uspešno, ostali problemi kao da ne postoje.

I dok se sumnja na neregularnost mnogih mečeva, pa je i UEFA pokrenula nekoliko istraga, problemi sa sudijama, istekli mandati nekih tela…

BONUS VIDEO Gudelj pričao o lečenju kod vračare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar