foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi problemi sa sudijama u domaćem fudbalu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv trojice sudija i jednog delegata, zbog propusta na utakmici Kadetske lige između Napretka i Spartak Ždrepčeve krvi.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni sudija Đorđe Anđelković, pomoćni arbitri Jovan Grujić i Oliver Petrović, kao i delegat Boban Ilić, terete se za seriju grešaka u obavljanju službene dužnosti na meču, koji je završen velikim skandalom, tačnije tučom mladih fudbalera, terenra i gledalaca.

Prema prijavi komesara Dragana Radovanovića, sudije i delagat su dostavili nepotpun izvešztaj sa utakmice u Kruševcu. Oni su izostavili najvažnije detalje, a prethodno su dozvolili i velikom broju nepoznatih osoba da se nađu u restriktivnom prostoru.

Zbog velike gužve i opšteg haosa nije bilo ni moguće utvrditi pojedinačnu odgovornost aktera na meču. Disciplinska komisija je u zaključivanju slučaja imala ograničenje u nemogućnosti definisanja okolnosti incidenta i stepena nasilja.

Prema Disciplinskom pravilniku FSS, u zavisnosti od kvalifikacije propusta, sudijama preti suspenzija od dva meseca, u težim slučajevima i do godinu dana. Slična kazna, zbog netačnog i nepotpunog izveštaja sa utakmice, predviđena je i za delegata.

Napredak je već kažnjen sa četiri utakmice bez gledalaca na tribinama.

Što se sudija tiče, Anđelković se nalazi na listi Srpske lige, Grujić odavno nosi FIFA grb, a Petrović „maše“ i na superligaškim utakmicama.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar