Roberto Rozeti/Foto: FSS

Niko neće proći nekažnjeno

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u petak, pokrenula je nekoliko postupaka protiv klubova i pojedinaca, uglavnom, zbog komentarisanja suđenja posle utakmica 16. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon utakmica Partizan – Javor koja je zavšrena rezultatom 3:3, kao i Radnički Niš – Crvena zvezda (1:2) pokrenuta je polemika oko suđenja.

Partizan je u zavničnim saopštenjima bio najoštriji, ali nije se štedela ni Zvezda, dok ni Javor „nije dao na sebe“.

Iz tabora crno-belih zatražena je smena Dejana Filipovića, predsednika Sudijeske komisije u FSS-u, a nije se štedeo ni sudija Andrija Stojanović sa svojim saradnicima.

Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Pored toga, Partizanu preti i finansijska kazna, kao i Zvezdi koja je uporno odgovarala večitom rivalu na teške optužbe.

Tu nije kraj, jer je i Javor umešan u celu priču. Naime, klub iz Ivanjice oglasio se nakon saopštenja Partizana, prozvao je klub iz Humske da nije zaslužio pobedu, a Miloš Vazura je na to reagovao prijavom. Direktor crno-belih, citiranom rečenicom: „Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem“, tvrdi da su predstavnici Javora „klevetom i širenjem neistina“ protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartaka iz Subotice. Odgovaraće zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Pokrenut je i postupak protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog. On je bio nezadovoljan arbitražom Marka Ivkovića, na utakmici sa Crvenom zvezdom. Posle izjašnjenja, sasvim izvesno, fudbalera očekuje udarac po džepu.

Postupci su pokrenuti i protiv Vojvodine i Zvezde, ali ovoga puta zbog navijača i korišćenja pirotehnike na stadionima.

Pored svega navedenog, prvotimac Radničkog iz Niša Tijeri Ekongu propustiće naredna dva meča zbog crvenog kartona protiv Zvezde, a kazne će biti izrečene i predstavnicima Spartaka i Mladosti, Tadiji Stantiću i Nenadu Milovanoviću, kao i Zoranu Kostiću, šefu stručnog štaba prvoligaša Slobode.

BONUS VIDEO Delije u Inđiji i skandiranje protiv Bjekovića: Ne damo vam novog Toleta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare