Francuska liga se pobunila protiv FIFA: Ne želimo igrače u reprezentacijama

Fudbal 26. avg. 202115:35
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Francuska fudbalska liga saopštila je da se protivi puštanju igrača u reprezentacije za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, zbog logističkih i zdravstvenih teškoća vezanih za pandemiju korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ

Francuska liga je navela da „žali jer FIFA potpuno zanemaruje interese nacionalnih prvenstava i klubova kao poslodavaca fudbalera“.

Francuska liga je podržala stav najboljih liga Engleske, Španije i Italije, kao i Evropske fudbalske asocijacije i Forum svetskih liga, dovodeći u pitanje ponašanje predsednika FIFA Đanija Infantina, koji, kako se navodi, nije fleksibilan po pitanju puštanja igrača“.

Infantino je u sredu pozvao klubove na solidarnost po pitanju puštanja igrača na utakmice reprezentacija u septembru, uprkos brojnim zdravstvenim protokolima i karantinu u većini zemalja.

„Ova jednostrana odluka u sred pandemije sa strogim ograničenjima u vezi sa kretanjem igrača i pravilima o karantinu tokom njihovog povratka iz reprezentacija predstavlja velike probleme za njihovu dostupnost i za ravnotežu šampionata“, navodi se u saopštenju francuske lige.

U saopštenju se ne navodi da li su se svi klubovi dogovorili da ne puste igrače, kao što je slučaj u engleskoj Premijer ligi.

FIFA je tokom prošle godine zbog pandemije oslobodila klubove obaveze da puste svoje igrače u reprezentacije, ali to ublažavanje pravila nije produženo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar